Evacuatie bejaarden uit complex na brand in aanleunwoning

De brandweer heeft zondagochtend een bejaardencomplex in Rijswijk ontruimd, nadat in een aanleunwoning brand was ontstaan...

Het appartement brandde volledig uit. Verscheidene bewoners hadden ademhalingsklachten als gevolg van de rookontwikkeling.

De brand op de eerste verdieping van het complex Vredenburch aan het Van Vredenburchplantsoen ontstond toen een televisietoestel door kortsluiting in brand vloog.

De 87-jarige bewoonster wist zich in veiligheid te brengen. Door de zware rookontwikkeling moesten ook de overige bewoners van de flat worden geëvacueerd.

Zo'n tien bewoners hadden lichte ademhalingsproblemen door de rook. Ambulancepersoneel controleerde hen ter plaatse. De bewoonster van de kamer die uitbrandde, werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

In achttien woningen ontstond grote rook- en roetschade. De brandweer schat de schade op 100.000 euro. De directie van de bejaardenflat probeert de bewoners bij familie onder te brengen.

Vijf beschadigde appartementen op de tweede verdieping kunnen zondag nog worden hersteld. De brandweer vermoedt dat over een week alle woningen weer bewoonbaar zijn.

De rook kon zich door een groot aantal woningen verspreiden, omdat bewoners bij het verlaten van de woningen de deuren open lieten.

Meer over