EU wil einde aan 'migratieveerdienst' uit Libië en dit zijn de voedseltrends van 2017

Goedemorgen. Om de migrantenstroom naar Italië te stoppen moet de EU de Libische kustwacht versterken. En wel vóór de zomer, zegt de Europese Commissie vandaag. Verder in de Volkskrant Ochtend: leerkrachten blijken slecht in het herkennen van pesten en de voedseltrends van 2017.

Redactie
null Beeld Studio V
Beeld Studio V

EU wil snelle aanpak migratieroute vanuit Libië
Nog voor de zomer moet de stroom vluchtelingen die naar Italië komt worden ingedamd, zal de Europese Commissie woensdag verkondigen. Anders 'komen de kernwaarden van de EU ernstig in gevaar'.

'Leraren herkennen pesten slecht; opleiding besteedt er nauwelijks aandacht aan'
Leerkrachten blijken, zelfs als ze er trainingen in hebben gehad, slecht in het herkennen van pesten. Ze kunnen zelfs niet goed uitleggen wat het inhoudt. Zorgwekkend, vindt socioloog Beau Oldenburg.

Leider Maltezer Orde stapt op na geschil met Vaticaan
De leider van de Maltezer Orde is opgestapt na een geschil met het Vaticaan. Dat heeft de ridderorde die zich inzet voor humanitaire zaken woensdag bekendgemaakt.

Solozeiler Pieter Heerema als enige en eerste Nederlander in 79 dagen de wereld rond
Pieter Heerema (65) heeft dinsdagavond rond 22.30 uur nog een keer de gevreesde kaap op de zuidpunt van Zuid-Amerika gerond, nu als enige en eerste Nederlandse deelnemer aan de Vendée Globe, de non-stop en solo zeilrace rond de wereld. 79 eenzame dagen kostte het de topman van het offshorebedrijf Heerema om hier te komen.

Kinderen protesten tegen pesten Beeld anp
Kinderen protesten tegen pestenBeeld anp

Vandaag in het nieuws

Vandaag begint de rechtszaak tegen de Nederlandse afperser die meisjes overhaalde zich voor de webcam bloot te geven en hen daarna chanteerde. Het dreef de Canadese Amanda Todd tot zelfdoding.

Is de staat verantwoordelijk voor de Q-koorts-zieken? De rechtbank in Den Haag doet uitspraak. In Rotterdam wordt met de internationale première van de film Lemon de 46ste editie van het International Film Festival Rotterdam geopend. En op Schiermonnikoog vestigen zeven monniken van de Cisterciënzer Orde zich om een splinternieuw klooster te bouwen. Vandaag presenteren ze de bouwplannen.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Aanraders van de redactie

Oog in oog met kwelgeest van je kind
Vandaag begint de rechtszaak tegen de Nederlandse afperser die meisjes overhaalde zich voor de webcam bloot te geven en hen daarna chanteerde. Het dreef de Canadese Amanda Todd tot zelfdoding. Haar moeder zal bij de zaak zijn.(+)

Vrouw slaan kost Rus hooguit 470 euro
Vandaag stemt de Doema over een wet die huiselijk geweld tot overtreding bestempelt. Een man die zijn vrouw of kinderen slaat hoeft dan niet meer de cel in. Poetin en de kerk zijn voor. In kapsalon Audrey horen ze ervan op.

Vertrouwde reflex in VVD-top bij onwelgevallige informatie: jokken
Column Sheila Sitalsing het boek van Nieuwsuur journalist Bas Haan: 'Tegen het eind van De Rekening voor Rutte, het boek dat Nieuwsuur-journalist Bas Haan schreef over wat 'de bonnetjesaffaire' is gaan heten - een kwestie die hij onthulde, die een serie VVD'ers de kop heeft gekost en die mogelijk een voortijdig einde zal maken aan de onstuimige politieke carrière van Ard van der Steur - stelt hij de kernvraag.'

Funda Artist Impression van een rijtjeshuis Beeld
Funda Artist Impression van een rijtjeshuisBeeld

Van een rijtjeshuis een kasteelwoning maken
Afgaande op het zoekgedrag op Funda zouden mensen het liefst in een kasteel wonen. Twee architecten ontwierpen het ideale huis dat veel mensen wél kunnen betalen.(+)

Voedseltrends
Blaker uw prei, zet uw tanden in een paars bloemkooltje: hier zijn de nieuwste voedseltrends van 2017.

'Samuel is een clowntje zonder opleiding'
Column Willem Vissers over zijn zoon Samuel: 'Hij kan niet praten, maar Samuels gevoel voor humor is ongeëvenaard.'(+)

Wat eten we in 2017? Beeld Studio V / de Volkskrant
Wat eten we in 2017?Beeld Studio V / de Volkskrant
null Beeld Bas van der Schot
Beeld Bas van der Schot
Meer over