Update

Eto'o heeft voorstel van Ajax in beraad

Ajax maakt serieus werk van de komst van Samuel Eto'o. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Michael van Kinsbergen hebben afgelopen week in Parijs met de oud-speler van FC Barcelona, Internazionale, Anzji en Chelsea gesproken. De 33-jarige voetballer uit Kameroen heeft inmiddels een voorstel van de landskampioen uit Amsterdam in beraad.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Eto'o is op dit moment transfervrij. Hij scoorde in januari van dit jaar nog drie keer voor Chelsea in een duel met Manchester United (3-1). Eto'o staat in de belangstelling van vele clubs. Van al die verenigingen heeft Ajax waarschijnlijk financieel het minste te bieden. De kampioen van Nederland komt komend seizoen wel weer uit in de Champions League, die de viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar al won met Barcelona en Internazionale.

Ajax is er veel aan gelegen om nog deze maand een ervaren centrumspits aan te trekken. Trainer Frank de Boer vroeg zo'n twee weken geleden al aan Rafael van der Vaart of hij trek had in een terugkeer naar Amsterdam. De spelmaker blijft liever bij Hamburger SV, de club met wie hij vorig seizoen aan degradatie uit de Bundesliga ontsnapte. Ajax houdt ook nog rekening met het vertrek van centrumaanvaller Kolbeinn Sigthorsson.

Ajax haalde de afgelopen maanden met de 20-jarige Arkadiusz Milik en 17-jarige Richairo Zivkovic al twee talentvolle aanvallers naar Amsterdam. Een spits van het kaliber Eto'o kan Ajax wellicht eens verder dan de groepsfase van de Champions League brengen.

Meer over