Erwin Mulder voelt zich niet bedreigd bij Feyenoord

Uitgerekend in zijn 100e duel in de eredivisie deed doelman Erwin Mulder van Feyenoord wat een keeper het liefste doet: punten pakken voor zijn club. Kort na de rust van het duel met sc Heerenveen (1-2) hield vrijwel iedereen in het Abe Lenstra Stadion al rekening met de Friese gelijkmaker.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Topschutter Alfred Finnbogason ging alleen op het Rotterdamse doel af en leek te gaan scoren. Mulder liet zich echter niet verleiden om te snel naar de grond te gaan, bleef goed kijken en kon daardoor het schot van de IJslander nog net met zijn teen buiten het doel houden. Het bleek uiteindelijk een gouden redding, die Feyenoord de kostbare winst opleverde.

Zijn trainer Ronald Koeman noemde het na afloop een 'Casillasje'. Daarmee verwees de oud-international naar de cruciale ingreep die de Spaanse doelman in 2010 in de WK-finale tegen Nederland met zijn voet deed toen Arjen Robben oog in oog met hem stond. 'Een mooi compliment', meende Mulder, die in 2007 op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Feyenoord.

De boomlange goalie is inmiddels alweer aan zijn vierde seizoen bezig als eerste doelman in De Kuip. Onomstreden is hij nog niet echt geweest. Mulder was lange tijd kwetsbaar op hoge voorzetten, ontpopte zich bij het uitverdedigen over de grond meer dan eens als brokkenpiloot en ook over zijn coaching van zijn defensie was Koeman lang niet altijd te spreken.

Bij gebrek aan een serieuze concurrent kreeg de voormalige keeper van Excelsior (seizoen 2008-2009) echter steeds weer de kans zich te revancheren. En het moet gezegd: stilaan begint Mulder als doelman van Feyenoord dit seizoen meer uitstraling en meer vertrouwen te krijgen. Het wrange is echter, dat technisch directeur Martin van Geel vorige week juist de fysiek en mentaal sterke doelman Warner Hahn van FC Dordrecht met ingang van volgend seizoen voor 3 jaar vastlegde.

'Daar heb ik het totaal niet moeilijk mee gehad', benadrukte Mulder. 'Het is een goede zaak voor Feyenoord. Die jongen is 21 jaar, transfervrij en hij speelt ook nog voor Jong Oranje. Dan vind ik het niet raar dat Feyenoord interesse toont. Ik heb nog wel even gevraagd aan onze keeperstrainer Patrick Lodewijks wat precies de bedoeling is. Nou, we moeten samen gaan uitvechten wie komend seizoen de eerste doelman wordt. Concurrentie is altijd goed, daar word je alleen maar sterker van. Ik ga mijn uiterste best doen om eerste keus te blijven. En ik ga er ook voor zorgen, dat het gebeurt.'

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld pro shots
Beeld pro shots
Meer over