error

De groep ouders die via de rechter toelating van hun intelligente kroost op het Stedelijk Gymnasium te Haarlem wilde afdwingen, zal vast niet uit arbeiders hebben bestaan....

Polen
Uit mijn hart gegrepen, die brief van Wim van Rossenberg over Polen (Brief van de dag, 3 juni). Ik heb bijna anderhalf jaar als uitzendkracht gewerkt in een distributiecentrum van een wel erg groot geworden supermarkt.

Polen
In 38 jaar nooit zo’n frustrerende baan gehad. Ongeveer een op de vier werknemers is Pool. Uitstekende, loyale en serieuze collega’s. Wat een verschil met veel Nederlandse collega’s: klaplopers, die alle zware en onaangename klussen afschuiven op Poolse en andere uitzendkrachten met een mager rotloontje.

Polen
Zelf gaan ze naar huis met een riant salaris en een stuwmeer aan vrije dagen. Maar wel in de prettige wetenschap dat bij een eventuele sanering die uitzendkrachten toch het eerst de klos zijn.

Polen
Zich misdragende Polen? Kijk eens hoe die mensen gehuisvest en behandeld worden. Kijk eens wat er van hun salaris overblijft na alle inhoudingen.

Polen
Trots op Nederland? Voorlopig nog maar even niet. Sinds ik Poolse collega’s ken schaam ik mij vaak kapot dat ik Nederlander ben. In dit kleinzielige landje van regeltjes en zegeltjes met veel over het paard getilde inwoners, wordt de levensloop van steeds meer mensen bepaald door snoeihard sanerende maar huilerige topmanagers, egocentrische opportunistische ondernemers, inferieure en mee-etende uitzendbureautjes.

Polen
Geen wonder dat veel Polen er na een tijdje schoon genoeg van hebben en terugkeren naar hun eigen land. En ik doe nooit boodschappen meer bij die supermarkt.

Meer over