Eric Vloeimans, Zomergasten, Seven Ages of Rock

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

de redactie
Eric Vloeimans (R) tijdens zijn optreden met cellist Jorg Brinkmann en accordeonist Tuur Florizoone op het North Sea Jazz Festival in 2014. Beeld anp
Eric Vloeimans (R) tijdens zijn optreden met cellist Jorg Brinkmann en accordeonist Tuur Florizoone op het North Sea Jazz Festival in 2014.Beeld anp

Het uur van de wolf: Eric Vloeimans

NPO2, 18.15 uur

Mooi om te zien, hoe trompettist Eric Vloeimans op weg naar een optreden alvast met zijn lippen bibbert en bromt en humt en bubbelt. 'Mijn muziek gaat over schoonheid en ranzigheid, is vrolijk en droevig en alles ertussenin', zegt Vloeimans. Hij kan zijn trompet laten fluisteren als hij wil.

Zomergasten

NPO2, 20.15 uur

Nog nooit op de Nederlandse televisie vertoond beeldmateriaal van Elvis Presley uit 1956. Een van de keuzefragmenten van zomergast Peter Buwalda. Alsook het gesprek tussen Adriaan van Dis en schrijver en Ruslandkenner Karel van het Reve; plus (zwartharige) Scarlett Johansson.

Peter Buwalda. Beeld Mikel Buwalda
Peter Buwalda.Beeld Mikel Buwalda

Seven Ages of Rock

CANVAS, 22.30 uur

Het begon ermee toen de jonge gitarist Tony Iommi zijn vingertopjes verloor in de metaalfabriek. Hij deed alles om weer gitaar te kunnen spelen, plastic vingertopjes, 'm anders stemmen. Zo ontstond de sound waarmee Black Sabbath begin jaren '70 de glorietijd van de heavy metal inluidde.

Andere tijden sport

NPO1, 23.10 uur

Hij wilde niets anders dan door voetballen tot hij erbij neer zou vallen, zijn eigen woorden. Nico Rijnders, middenvelder, de buffelaar, de 'long' van Ajax, overleed pas 28 jaar oud aan een hartaandoening. Had zijn dood voorkomen kunnen worden? Zijn er medische missers gemaakt?

Nico Rijnders te midden van Johan Cruijff (L) en Johan Neeskens (R). Foto 1975. Beeld anp
Nico Rijnders te midden van Johan Cruijff (L) en Johan Neeskens (R). Foto 1975.Beeld anp
Meer over