Column

Er is er maar één voor jou: ikke!

Schrijver Arthur van Amerongen heeft duizenden 'vriendinnen' op Facebook die zich op velerlei wijze over hem willen ontfermen. Dit gebeurde er met een van hen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Zo, Arthur van Amerongen. Dus jij wilt mij aan de kant zetten. Jij denkt: het is wel weer mooi geweest, met dat meisje. Jij denkt dat te kunnen beslissen. Je zet me zomaar aan de kant, zoals je ongetwijfeld eerder deed bij elk liefje dat je ooit had. Alsof ik er niets over te zeggen heb; alsof je me naar believen af kunt danken.

Je vergist je deerlijk, arme domme schat. Het is geen willekeur, boefje, dat wij samen zijn. Ik ben jouw verleden, jouw heden en je toekomst. Wat jij er ook van mag vinden, het is zo voor ons bepaald, het is niet zomaar iets. Je kunt niet strijden tegen het Lot. Tegen wat uitverkoren en voorbestemd is valt niet te vechten.

Er zullen je de komende tijd dingen op gaan vallen, denk ik. Kleine dingen, om te beginnen. Ik zou maar eens wat beter op je honden letten...

Je bent een goor vies takkewijf, psychotische mafketel. Als je nog een keer over mijn honden begint, fileer ik je levend. Lelijke sloopkip. Ik zal jouw dreigementen eens op Facebook gaan zetten. Met je adres erbij. Je hebt geen idee hoe gevaarlijk mijn volgers zijn. Die doen graag iets voor mij.

Dat geloof je toch zelf niet, gekke schat. Stuur ze maar naar mijn huis, ik woon daar misschien niet eens meer... Echt hoor. Iemand moet voor jou zorgen, kleintje. En er is er maar één voor jou: ikke! Als je alles alleen denkt aan te kunnen, wordt het een rommeltje. Dat blijkt wel. Je komt nog wel tot inkeer. Alleen is maar alleen. Ik ben in de buurt, ik blijf bij je.

Weet je wat? Plemp intussen nog even wat meninkjes en slimme grapjes op Facebook. Denk je dat ik achterlijk ben, dat ik die kutstukjes van jou niet lees. 'Trol' noem je het. Zo moeilijk is het voor je om ware liefde te ontvangen. Ik heb medelijden met je.

Mongool. Je bent helemaal niet in Portugal. Je gaat mij niet dreigen. Ik ken een boel mafketels hier die graag je smoel verbouwen voor een tientje. Onrendabele stinkhoer.

Moet je niet eerst even bij Tita gaan kijken? Ze jankt zo raar.

WAT?!

Hihihi. Arm hondje, wat een schrik voor je hondje. Deed niet echt pijn hoor. Andere dingen soms wel, bij hondjes.

GODVERDOMME.

Rustig nou maar schat. Ik waak over jou. Zelfs nu, nu je mij zo intens slecht behandelt. Dit doet mij meer pijn nog dan jou, eerlijk waar. Kom maar gauw tot inkeer. Lees je trouwens Delftse Post, ons huis-aan-huisblad? Misschien kan een van je vele Facebookvriendjes je de komende editie even bezorgen?

Meer over