Enkele rustige herfstdagen

Een hogedrukgebied komt vandaag langzaam tot ontwikkeling boven Frankrijk, de Benelux en de Britse Eilanden. Daardoor volgen na vandaag een paar rustige herfstdagen. Overdag is er flink wat ruimte voor de zon. Wel wordt het 's nachts behoorlijk koud.

Vandaag is het bewolkt en regenachtig. Een regenstoring ligt vrijwel stil boven Nederland en is verantwoordelijk langdurige regen of motregen. Alleen in het uiterste noordoosten is het in de ochtend droog. De wind is langs de Zeeuwse kust nog af en tot vrij krachtig, elders staat er nauwelijks wind. De milde lucht van de afgelopen dagen wordt naar het zuiden verdreven en zo wordt het maximaal 12 graden in Groningen tot 16 graden in Zeeland en het zuiden van Limburg.

Vanaf de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog en uiteindelijk kan er wat mist ontstaan. Vooral in het noorden en oosten wordt het met 3 of 4 graden koud. Morgen begint de dag in het zuiden bewolkt, elders is er ruimte voor de zon. Uiteindelijk komt 's middags overal de zon heel aardig uit de verf.

undefined

Meer over