Emmense handbalvesting blijkt niet onneembaar

Aalsmeer behaalde zaterdagavond in Emmen een relatief makkelijke 30-27 overwinning op E & O. De eerste plaats in de competitie kan de Drenten niet meer ontgaan, maar desondanks mag aan de uitslag enig (psychologisch) gewicht worden toegekend....

Van onze handbalmedewerker

EMMEN

In de komende drie weken kan Aalsmeer tweemaal zijn voordeel doen met de prettige ervaringen van zaterdag. In de bekerfinale en tijdens de eerste ronde van de play-offs ontmoeten de titelkandidaten elkaar opnieuw.

Aalsmeer-trainer Alma begroette de overwinning als een welkome opsteker: 'In Emmen gaat iedereen ervan uit dat de titel op zevenmijlslaarzen zal binnenkomen, maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Wij zijn onze moeizame start te boven.' Ook de meer vooraanstaande spelers bij Aalsmeer doen weer mee. Claus Veerman scoorde zaterdag dertien keer, daarbij nauwelijks gehinderd door een persoonlijke dekking in de tweede helft.

Vanaf de stand 3-3 liep Aalsmeer naar een comfortabele 13-8 rustscore. De kampioen liet aansluitend de touwtjes vieren en probeerde wat wisselspelers uit. Dat experiment werd afgebroken toen E & O, met in de hoofrol smaakmaker en spelverdeler Portengen, aan een serieus te nemen inhaalmanoeuvre begon.

E & O-trainer Groener, de enige full-time trainer van de eredivisie, temperde reeds vooraf de verwachtingen: 'Heel Emmen en omgeving, de regionale kranten voorop, roept dat de titel ons niet kan ontgaan. Het is belangrijk dat iedereen weer eens met beide voeten op aarde staat. We hebben gekozen voor een planning op lange termijn, inclusief het professioneel begeleiden van schoolhandbal. Een nieuwe titel voor E & O is welkom, maar geen vaststaand feit.'

Stand eredivisie mannen: E & O 17-30, V & L 17-29, Sittardia 17-26, Aalsmeer 17-25, ESCA 17-13, Tachos 17-13, Arnhem 17-10, Blauw Wit 17-10, Bevo 17-9, Kolping 17-5 (degradeert).

Eredivisie vrouwen: Swift Roermond 17-32, Volewijckers 17-28, E & O 17-25, Westland 17-22, Ancora 17-20, SEW 17-16, Hellas 17-11, UDSV 17-8, V & L 17-7, PSV 17-1 (degradeert).

Meer over