Ellian

'Gas terugnemen? Fout signaal', zegt Afshin Ellian (interview, 23 november) en hij heeft volkomen gelijk...

Met grote verbazing heb ik gemerkt hoe de heren politici (Balkenende, Donner) alleen maar zoete broodjes lijken te bakken met de 'allochtone bevolking', dan heb ik het over de mensen van Marokkaanse afkomst.

Het zijn Nederlanders! Spreek die mensen aan als Nederlanders! Wij moeten er met z'n allen voor zorgen dat voor moslimextremisme geen plaats is in Nederland. Ik maak me ook zorgen over Nederland, omdat ik merk dat de leiders van dit land geen sterke ruggengraat kunnen tonen.

Balkenende bezoekt eerst moskeeën en islamitische scholen, pas veel later de Amsterdamse politie en niet eens de plaats waar de vreselijke gebeurtenis van 2 november was. Geen bezoek aan de familie van Van Gogh.

Wat als het andersom was geweest? Als een van de imams op zo'n beestachtige wijze wordt vermoord? Ik krijg het gevoel dat de reactie dan heel anders zou zijn. Dan wel nederig zoete broodjes bakken met de moslim (lees Marokkaanse) bevolking.

Nu maak ik me zorgen over de veiligheid van Afshin Ellian. Hij kan het volgende slachtoffer zijn van deze godsdienstwaanzin waarbij de klok driehonderd jaar wordt teruggezet.

Ik acht ook de Nederlandse overheid verantwoordelijk voor de veiligheid van de enige man die op dit moment zijn mond durft open te doen tegen het gevaar moslimextremisme.

Meer over