EK Hockey, David Attenboroughs rariteitenkabinet, Terzake

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie
David Attenborough, bekend als de voice-over van BBC natuurdocumentaires, duikt in de medische wereld van dieren Beeld ANP
David Attenborough, bekend als de voice-over van BBC natuurdocumentaires, duikt in de medische wereld van dierenBeeld ANP

Studio Sport NPO 1, 18.00 UUR

Rechtstreeks verslag van de openingswedstrijd op het EK Hockey tussen de mannen van Nederland en Spanje. Oranje pakte de afgelopen vijf edities altijd een medaille; het laatste goud werd behaald in 2007. De Nederlandse vrouwen spelen morgenmiddag om 14.00 uur hun eerste wedstrijd tegen Polen.

David Attenboroughs rariteitenkabinet NPO 2, 20.00 UUR

David Attenborough bespreekt dieren die zichzelf op geheel eigen wijze van medische zorg voorzien. Zo produceert een nijlpaard bloedrood zweet dat desinfecterend werkt en beschermt tegen de zon; en kapucijnaapjes smeren zich in met insectenwerende bladeren.

Terzake CANVAS, 20.00 UUR

Korte reportage over de opmars van wijn als belegging. Want niet alleen de prijs van individuele topwijnen schiet onder de invloed van investeerders omhoog, steeds vaker worden ook complete wijngebieden gebruikt als mooie spaarpot. Wat heeft de prijs straks nog met de kwaliteit te maken?

null Beeld ANP
Beeld ANP

Inspector George Gently EEN, 20.45 UUR

In het fotogenieke Engelse Northumberland van 1966 onderzoekt rechercheur George Gently de moord op een jonge vrouw. Het spoor leidt in eerste instantie naar haar echtgenoot, maar na wat speurwerk van Gently en een roddeljournalist blijkt de zaak toch aanzienlijk complexer dan gedacht.

Spuiten & slikken op reis NPO 3, 21.40 UUR

Jan Versteegh maakt in Turkije kennis met de synthetische drug Bonzai. Het goedkope en zwaar verslavende goedje heeft daar in korte tijd al veel jonge slachtoffers gemaakt. De andere verslaggever op reis is Tim Hofman. Hij is in Manchester en doet een dansje in de opgebloeide Vogue-scene.

Nooit meer slapen NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Nooit meer slapen bezoekt de repetities van Horror, een theatervoorstelling vol bloederige special effects, die dit weekeinde eenmalig te zien is op Lowlands. De voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Daarnaast een gesprek met advocaat en coach Anne Neijzen over haar romandebuut Zoutberg.

Meer over