Eis: 15 jaar voor doden bejaarde

Voor de rechtbank in Almelo is een gevangenisstraf van vijftien jaar geëist tegen de 28-jarige Enschedese M. van 't O....

De buurman van de Enschedeërs werd in de nacht van 22 op 23 november vorig jaar door Van A. in zijn woning met een ijzeren staaf om het leven gebracht. De officier van justitie rekende het de partner van Van A. zwaar aan dat zij haar vriend het slagwapen had meegegeven en hem terugstuurde, nadat een eerste poging om de man te beroven was mislukt.

Het stel bracht de dag van het misdrijf door met drinken en het snuiven van cocaïne. Toen het geld op was, ging de vrouw drie keer naar het huis van 'opa' om hem geld af te troggelen voor de aankoop van nieuwe drugs. De bejaarde was het stel vaker financieel te hulp gekomen.

Toen Van 't O. niets kreeg, bedacht het tweetal volgens de officier het plan om de man uit te schakelen en te beroven. Van 't O. zou haar partner de ijzeren buis hebben aangereikt om de man bewusteloos te slaan. Na de doodslag ging Van A. nog terug naar de woning om er een tv en een snorfiets weg te halen.

Meer over