EINDEXAMENEXPOSITIES

Juni en juli zijn traditioneel de maanden waarin de afgestudeerden aan de kunstacademies zich presenteren op een tentoonstelling. Op de Koninklijke Academie van Den Haag, Prinsessegracht 4, laat de afdeling 3d en..

Interieurarchitectuur deze week haar werk zien (tot en met 17 juni); Utrecht heeft het weekeinde gekozen van 23 tot en met 27 juni (Meidoornkade 24, Houten); Arnhem volgt in juli (tussen 1 en 9 juli aan de Oude Kraan 26), terwijl Maastricht de rij sluit tussen 5 en 9 juli aan het Herdenkingsplein 12. De academies kondigen hun exposities aan via een - winnend - affiche van een tweedejaars student in Utrecht,

Elroy Hiwat. Op de exposities zijn sieraden, meubelen, accessoires en architectuurconcepten te

zien.

Minerva, de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Groningen presenteert van 18 tot en met 25 juni het eindexamenwerk in de Martinihal in Groningen. René Bosma, Erik Schoppen en Arno Coenen van de afdeling mediakunst presenteren daar Brak, een zesdelige impressionistische film over New York. In het Groningse Kunstcentrum Niggendijker exposeert de afdeling theatervormgeving. In De Machinefabriek is vanaf vandaag tot en met zondag het ontwerp te zien voor het presentatiepaviljoen op de Quadriannale van Theatervormgeving in Praag.

De opening van de tentoonstelling van theatervormgeving van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam is op 30 juni om 16 uur aan de Fred Roeskestraat 96. Tot en met 5 juli.

In de Nestheaters en Bellevue in Amsterdam presenteert de nieuwste generatie theatermakers zich tijdens het Internationaal Theaterschool Festival tot en met 30 juni, dat op 21 juni om 22.30 uur van start gaat met een 'spectaculaire' opening in de open lucht. (zie Opmaat)

In de Bachzaal, Bachstraat 7 in Amsterdam, zijn tot en met 28 juni uitvoeringen van eindexamens van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Toegang is gratis, informatie: 020-6647641.

De studenten van de Nederlandse Film- en Televisie Academie presenteren hun eindexamenwerk op 21, 22 en 23 juni in De Meervaart in Amsterdam. Informatie: 020-6830206.

Nog vanavond en zaterdag in Bellevue in Amsterdam de eindvoorstellingen van de opleiding Moderne Theaterdans.

Vandaag, zaterdag en zondag zijn in de Doelenzaal in Amsterdam de eindvoorstellingen van de opleiding Docent Theaterdans.

In de Stadsschouwburg op 4 juli om 20.15 uur, en op 5 juli om 15 en 20.15 uur Dansers van Morgen, de eindpresentatie van de Nationale Balletacademie.

De eindexamenexposities van de AKI in Enschede: de afdeling beeldhouwen van 4 tot en met 9 juli aan de Roesinghsbleekweg 155 en aan de Espoortstraat 182. De afdeling fotografie

exposeert van 24 tot en met 10 juli in het Karavan Saray Gebouw, Marktstraat 10 in Enschede.

Open dagen op de Jan van Eyckacademie, Academieplein 1 Maastricht, 17 en 18 juni. Daarna een tentoonstelling van het werk van de studenten tot 25 juni.

Afstudeeropdrachten van studenten van het Berlage-instituut, te zien op 27 en 28 juni, IJsbaanpad 3 in Amsterdam.

De Academie voor Beeldende Vorming, Lutmastraat 191 in Amsterdam, heeft een eindexamenexpositie van 1 tot en met 3 juli van 11 tot 17 uur.

Meer over