Einde voor Hollands Diep

De cultuurglossy Hollands Diep verschijnt in december voor het laatst. Het magazine, dat van 1975 tot 1977 tweewekelijks verscheen en vijf jaar geleden als kwartaalglossy werd heropgericht, houdt wegens de krappe advertentiemarkt op met bestaan. Karin van Gilst, directeur van Weekbladpers, de uitgeverij van de glossy: 'De advertentiemarkt heeft ons parten gespeeld. In het huidige culturele klimaat hebben de culturele instellingen die bij ons adverteren met teruglopende budgetten te maken. Er was geen zicht op verbetering. Erg jammer hoe het gelopen is. We hebben vijf jaar lang met veel plezier het tijdschrift gemaakt.' Plannen voor een online doorstart zijn er volgens van Gilst niet: 'Wel kan ik zeggen dat het decembernummer ondanks alles een prachtig magazine zal worden.'

Doe maar doet in 2012 symphonica in Rosso

Doe Maar, dé Nederlandstalige popgroep uit de jaren tachtig, keert volgend jaar terug op het podium tijdens Symphonica in Rosso 2012. Dat maakte de band in een persbericht bekend. De mannen van Doe Maar kijken met veel plezier uit naar hun tijdelijke comeback. Dit is een schitterende gelegenheid om weer eens samen op het podium te staan en ook nog eens met een groot orkest, was de reactie van de bandleden. Doe Maar scoorde begin jaren tachtig top-40- hits als Is Dit Alles, 1 Nacht Alleen en hun twee nummer-één-hits De Bom en Pa. Begin deze eeuw kwam de band na bijna tien jaar afwezigheid in de hitlijsten terug met onder meer de top tien-hit Watje.

Symphonica in Rosso wordt volgend jaar voor de zevende maal gehouden in het Arnhemse Gelredome. Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting en Nick & Simon gingen Doe Maar voor.

Demedia100: John de mol meest invloedrijk

John de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Joop van den Ende zijn de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Dat blijkt uit onderzoek van MediaTest onder 1100 mediaprofessionals in opdracht van het Nederlands MediaNetwerk. DeMedia100 is samengesteld uit een lijst van 250 mensen, waarvoor mediaprofessionals namen konden aanleveren.

Deelnemers aan het onderzoek is gevraagd een top-10 uit de lijst van 250 samen te stellen. De nummer 1 kreeg 100 punten, de nummer 2 90 en zo verder.

John de Mol kreeg 45.580 punten, bijna twee maal zo veel als nummer 2 Matthijs van Nieuwkerk (23.510 punten).

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #MirrorMirror

De trailer van Sneeuwwitjefilm Mirror Mirror is sinds gisteren online te bekijken. In deze familiefilm speelt Lily Collins een prinses die met behulp van de zeven dwergen een gemene koningin (gespeeld door Julia Roberts) van de troon probeert te stoten. In het voorjaar van 2012 zal er een strijd der Sneeuwwitjefilms losbarsten, want ook de film Snow White and the Huntsman, met Kristen Stewart en Charlize Theron, komt dan uit.

Spanje #MiPedro Almodóvar

Spanje was natuurlijk al trots op filmmaker Pedro Almodóvar (La Piel Que Habito, deze week in Nederland), maar is extra trots nu er dinsdag een groots eerbetoon aan hem en zijn oeuvre werd gewijd in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Op de vierde editie van de 'MoMA Film Benefit' waren talloze prominenten afgekomen, zoals Karl Lagerfeld, Sarah Jessica Parker en Anna Wintour.

undefined

Meer over