Eigentijds spiritueelInvloed van de evolutieDe Eerste KamerFentener van VlissingenOpenhartige Raymond

Nico Vink vertrok na een roomse opvoeding als pastor naar Zuid-Amerika. Hij leerde er andere godsdiensten kennnen en zijn eigen seksuele geaardheid. Terug in Nederland verliet hij de kerk. In Van rooms naar hedendaags spiritueel verdedigt hij de vaak als modieus beschouwde buitenkerkelijke spiritualiteit.


Meinema; € 19,90


De evolutiebiologie rukt op voor als verklaringsmodel voor alledaagse verschijnselen. In Darwin in de supermarkt probeert gedragsbioloog Mark Nelissen antwoord te geven op vragen als: 'Waarom krijgen vrouwelijke obers grotere fooien dan mannelijke?' En: 'Waarom hebben jonge hoertjes meer klanten?'


Lannoo; € 16,95


Arjan Vliegenthart zit bij het Wetenschappelijk Bureau van de SP, Ronald van Raak zit namens dezelfde partij in de Tweede Kamer. In de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen stelden ze een kritische bundel samen over wat de senaat vermag en niet vermag: De Eerste Kamer - De andere kant van het Binnenhof: toen, nu, straks.


Aspekt; € 10,95


'Dit boek is een tafelboek. Het idee is aan tafel onstaan, tijdens veel tafelen uitgewerkt, en de gesprekken vonden plaats aan de keukentafel van Raymond, in Brugge.'Journalist Martin Heylen (o.a. Humo) verdiepte zich in zijn held Raymond van het Groenewoud. Het resultaat heet In mijn hoofd. 'Openhartig.' Cd is bijgevoegd.


De Bezige Bij; € 24,95


Hij gold als de bedrijfsleventycoon die 'anders' was, Paul Fentener van Vlissingen (1941-2006). Onder zijn leiding groeide SHV uit tot een miljardenconglomeraat met activiteiten over de hele wereld. Bij een groot publiek raakte hij bekend als de filosoferende, dichtende, introspectieve miljardair die de wereld wilde verbeteren, bijvoorbeeld met de African Parks Foundation. Tegelijk mocht hij graag op jacht gaan met vriend Bernhard van Lippe-Biesterfeld. In Filosoof-Miljardair -De ongeautoriseerde biografie van Paul Fentener van Vlissingen probeert financieel-economisch journalist Mathijs Smit uit te vinden wie deze captain of industry werkelijk was.


Bert Bakker; € 19,95


Meer over