nieuwsgroningen

Eigenaar dansschool in Groningen verdacht van zedendelicten: elf aangiftes

De oprichter van een dansschool in Groningen wordt verdacht van een reeks zedendelicten. Er zijn elf aangiftes gedaan, waarvan tien door minderjarigen. 

Het Groninger Dance Center in Groningen.Beeld Google Streetview

Het Openbaar Ministerie bevestigde zondag de berichtgeving in de regionale media. De verdachte is al op 8 september aangehouden. Afgelopen donderdag werd zijn hechtenis met 90 dagen verlengd, aldus het OM. Justitie gaat niet in op de exacte beschuldigingen.

Volgens het Dagblad van het Noorden betreft het de 37-jarige directeur en oprichter van het Groningen Dance Center. De in 2004 opgerichte dansschool richt zich op onder meer hiphop, streetdance, moderne dans, ballet en breakdance.  

Meer slachtoffers

Docenten van het Groninger Dance Center zeggen in het Dagblad van het Noorden dat de verdachte mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt. De krant citeert uit een brief van de school aan leden en hun ouders. Ze roepen slachtoffers en getuigen op zich te melden bij de politie.

‘De klap is zo groot omdat docenten, dansers en oudergroepen van de school een lange historie hebben opgebouwd en veel hebben beleefd’, aldus een danslerares in de brief. ‘De lessen zijn altijd van hoog niveau en de school heeft op lokaal, nationaal en internationaal wedstrijdniveau hoog gepresteerd. Gezamenlijke weekenden naar deze kampioenschappen, de eindpresentaties en vele workshops hebben ons tot een hechte familie gemaakt.’ 

De dansschool was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over