Eerste vaatje Hollandse Nieuwe opnieuw geveild

Het eerste vaatje nieuwe haring is dinsdag voor de tweede keer geveild voor het goede doel. De opbrengst, 16.000 euro, gaat naar Ziekenhuis St....

ANP

Vorige week woensdag bracht de traditionele veiling in de visafslag op Scheveningen al 75.000 euro op voor het Diabetes Fonds. Olympia Uitzendbureau legde het eindbod op tafel en wilde de haring in eerste instantie aan personeel en uitzendkrachten geven.

Het uitzendbureau veranderde echter van gedachten, toen het hoorde van de plannen van een andere bieder, Jonge Ondernemers Harderwijk (JONH). De JONH probeerde, in de persoon van presentator Jan Douwe Kroeske, het emmertje ingevroren haring te bemachtigen om het dan nogmaals te veilen voor een ander goed doel: het St. Jansdal in Harderwijk.

Olympia was zo onder de indruk van het enthousiasme en lef van de JONH, dat het vorige week besloot het gewonnen vaatje aan de jonge ondernemers te schenken.

Sander van der Linden, Franchise manager van Olympia Uitzendbureau, overhandigt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Nanja Smink van de Jonge Ondernemers Harderwijk (JONH). (ANP) Beeld
Sander van der Linden, Franchise manager van Olympia Uitzendbureau, overhandigt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Nanja Smink van de Jonge Ondernemers Harderwijk (JONH). (ANP)
Meer over