Het WeerVan zaterdag 3 november

Een vrijwel onbewolkt weekend

Beeld ANP

De kern van een hogedrukgebied ligt vanmiddag boven het noorden van Duitsland en trekt vervolgens naar Rusland. Door de aanwezigheid van het hogedrukgebied is het dit weekeinde vrijwel onbewolkt. Alleen drijven nu en dan hoge sluierwolken voorbij, maar daar heeft de zon veelal geen last van. Vanochtend vroeg is het koud met in het oosten van het land lichte vorst en kans op gladheid op een brug. Ook komen er eerst mogelijk enkele mistbanken voor. Met veel zon stijgt de temperatuur vanmiddag naar een graad of 11. De wind waait uit zuidelijke richtingen en trekt in de middag aan naar matig, windkracht 3 of 4. Vanavond en vannacht is het helder en wordt het opnieuw koud. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3 graden aan zee tot rond het vriespunt in de oostelijke provincies.

Zondag wordt het weer een fraaie dag met veel zon. Met een middagtemperatuur van 11 graden in Groningen tot 14 in Limburg is het milder dan vandaag.

Na het weekend blijft het nog een paar dagen droog. Een zuidelijke wind voert mildere lucht aan. Het wordt behoorlijk zacht; de middagtemperatuur ligt rond de 15 graden. De nachten zijn minder koud en met minima boven de 5 graden zelfs ongebruikelijk mild voor begin november. Vanaf woensdag is de kans op regen iets groter en wordt het minder zacht.

Meer over