Onderzoek

Een tijdelijk huurcontract? Doe mee aan het Volkskrant-onderzoek naar flexhuur

Tijdelijke huurcontracten zijn in opmars op de woningmarkt. De Volkskrant wil graag meer weten over de effecten van deze ontwikkeling. Wat zijn de gevolgen van ‘flexhuur’ voor de huurder? En welke groepen mensen hebben zo’n contract?

Marc van den Eerenbeemt en Fleur De Weerd
Huis te huur in de binnenstad van de stad Delft. Beeld Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon
Huis te huur in de binnenstad van de stad Delft.Beeld Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Om deze vragen te beantwoorden heeft de redactie datajournalistiek van de Volkskrant samen met enkele deskundigen een vragenlijst opgesteld. Wij zijn bij dit onderzoek niet per se op zoek naar een representatief beeld, maar willen vooral een goed beeld krijgen van de ervaringen van huurders

Dus bent u huurder met een tijdelijk huurcontract oftewel een huurcontract voor bepaalde tijd? Dan kunt u hier aan ons onderzoek meedoen.

Meedoen is anoniem. Als wij u persoonlijk mogen benaderen over uw antwoorden, dan kunt u dat bij de laatste vraag invullen.

Heeft u een vraag over dit onderzoek? Of heeft u geen tijdelijk huurcontract maar wilt u toch onze redacteuren tippen of een ervaring delen over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar openredactie@volkskrant.nl onder vermelding van ‘woningmarkt’.

Meer over