Een restje Halloween

Halloween is alweer achter de rug. Dit Amerikaanse kinderfeest wil in Nederland nog niet erg doordringen, een enkele gedecoreerde pompoen in een etalage daargelaten....

Handig is om de pompoen eerst te halveren, met een lepel de pitten te verwijderen, hem met een groot mes in stukken te snijden en hem dan pas te schillen.

Snij het vruchtvlees in kleine stukken. Snipper de ui en smoor die in een stevige soeppan in een ruime hoeveelheid (olijf)olie glanzig. Voeg de pompoen toe en bak die op middelmatig vuur mee totdat de pompoen aan de bodem van de pan gaat plakken. Snij ondertussen de wortel en de paprika in kleine stukken. Blus de pompoen af met een halve liter bouillon en voeg de wortel toe. Voeg eventueel water toe tot de wortel helemaal onder staat. Kook die in vijf minuten bijna gaar.

Pers de knoflook uit, voeg die met de paprika aan de soep toe en kook nog vijf minuten mee. Voeg weer water toe als de soep te dik wordt. Snij de kruiden fijn en voeg die toe. Breng op smaak met peper, zout en tamari. De pompoen is nu zo fijngekookt dat de soep hierdoor wordt gebonden. De volgende dag is de soep nog lekkerder. Eet er brood bij.

Meer over