Een paar dagen een ander zijn

Johnny (54) is een crimineel in ruste. Hij stapt in deze aflevering van Weekend een ander in het hectische leven van de personal coach en organisatie-adviseur Jeffrey (31)....

Johnny heeft in zijn jeugd een slechte band met zijn ouders gehad. Hij raakte al snel verzeild in het criminele circuit. De ex-crimineel heeft achttien jaar van zijn leven achter tralies geleefd. Op zijn strafblad staan onder andere geweldsdelicten. Ook is hij vaak het brein geweest achter misdaden. Inmiddels heeft hij zijn leven gebeterd en geeft hij lezingen op scholen om de jeugd van de gevaren van drank en drugs te overtuigen. Stress is een onbekend verschijnsel voor de ex-crimineel.

Jeffrey (31) is de tegenpool van Johnny. Hij is directeur van een trainings- en adviesbureau. Ongemotiveerde mensen bestaan in zijn wereld niet, mensen zijn soms gemotiveerd om iets niet te doen. Zijn doel is om mensen door een andere bril te laten kijken. Jeffrey is een goeroe met een obsessie voor planning. Weekend een ander, Nederland 1, 22.48 uur.

Meer over