Een Kamerlid en minister voortaan in bunker op Prinsjesdag? Geen gek idee van D66

Als het aan D66 ligt zijn er volgend jaar op Prinsjesdag twee lege stoelen in de Ridderzaal. Het ontbrekend Kamerlid en minister zitten dan veilig in een bunker. Beeld anp
Als het aan D66 ligt zijn er volgend jaar op Prinsjesdag twee lege stoelen in de Ridderzaal. Het ontbrekend Kamerlid en minister zitten dan veilig in een bunker.Beeld anp

Een Kamerlid en een minister moeten zich voortaan op Prinsjesdag schuilhouden in een bunker. Ze moeten het land redden indien er een aanslag wordt gepleegd op de Ridderzaal waarbij alle politici en de koning om het leven komen.

Geen gek idee van D66, zo kort voor Kerst. De feestdagen zijn voor veel stellen immers een maand vol ruzie over de taakverdeling, de financiën, het kerstdiner en de schoonouders - de Daily Mail berichtte er enkele jaren geleden over dus het moet wel waar zijn. Bijna een kwart van de Britten verbrak ooit een relatie tijdens de Kerst.

Neem dus geen risico met het gezinsgeluk in deze riskante dagen, maar neem passende maatregelen. Spreek af wie zich tijdens de Kerst verstopt met flessen water, scheepsbeschuit en een vuurwerkbril - voor het te laat is.

Meer over