'Een ideaal curriculum vitae? Dat bestaat niet!'

Een ideaal cv blijkt niet te bestaan en verschilt per persoon, bedrijf en vacature. Toch zijn er wel een aantal punten waar je als werkzoekende op kunt letten.

Lisa Spit
© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Dat een curriculum vitae met jolige foto, lettertype Comic Sans en opgeleukt met kleurtjes een grote kans heeft om op de stapel met afwijzingen te belanden, lijkt inmiddels algemeen bekend. Toch blijkt er onduidelijkheid te zijn over het opstellen van het ideale cv. Zo bieden talloze internetsites online hulp en kant en klare cv's aan. Bezoekers vullen een aantal standaardgegevens in en het solliciteren lijkt te kunnen beginnen.

'Niet doen! Dat kan ik sollicitanten absoluut afraden, omdat wij direct doorhebben dat het cv en de bijgevoegde sollicitatiebrief niet door henzelf is opgesteld', zegt Wesley Hendriks. Hij werkt voor Tempo-Team als adviseur Werving en Employer Branding en heeft vrijwel dagelijks te maken met cv's.

'Een ideaal cv bestaat niet. Het verschilt per functie, per persoon en per bedrijf hoe een cv eruit moet zien. Ik raad sollicitanten dan ook aan hun cv voor elke functie waarnaar ze solliciteren aan te passen. Je moet bij jezelf nagaan: hoe val ik op.'

Aansluiting
Maar is een cv niet een weergave van je verleden, een overzicht van alles wat je hebt gedaan? 'Ja, maar het is de kunst om je cv zo op te stellen dat een recruiter ziet dat je de beste aansluiting hebt met het bedrijf waar je solliciteert.'

Drie jaar vakken vullen bij de plaatselijke supermarkt lijkt inderdaad niet zo relevant te zijn wanneer je een functie als manager probeert binnen te slepen en het bezorgen van de krant is dat misschien ook niet. Laat je bepaalde gegevens dan maar gewoon weg? 'Nee, want dan ontstaan er onverklaarbare gaten. Je zou dit op kunnen lossen door ze te bundelen en neer te zetten: verschillende bijbaantjes tijdens mijn middelbare schooltijd of studie. Mocht je het noodzakelijk vinden bepaalde aspecten toch toe te lichten kan dit.'

Darkraver112@gmail.com
Volgens Hendriks komt het nog steeds voor dan cv's geschreven zijn in olijke lettertypes en verzonden worden vanuit e-mailadressen als darkraver112@gmail.com. 'Het wordt gelukkig wel minder, maar elk onprofessioneel cv is er een teveel. De digitale identiteit van sollicitanten is erg belangrijk. Probeer te voorkomen dat een recruiter je naam intypt op Google en direct stuit op informatie die niet voor hem is bedoeld.'

Facebook
Een foto op Facebook waar je laveloos aan een bar hangt met een fles wodka voor je neus kan dus beter niet voor iedereen zichtbaar zijn. Het meesturen van een foto bij een cv kan volgens Hendriks wel een goed idee zijn, maar ook hiervoor gelden bepaalde richtlijnen. 'Ik zie weleens foto's die een heel a4'tje beslaan. Niet doen, een representatieve pasfoto is voldoende. Daarnaast komt het ook voor dat dames foto's met een laag decolleté sturen die niet zouden misstaan in een bekend mannenblad. Dat is niet hoe iemand zichzelf zou moeten verkopen.'

'Probeer te denken als een recruiter en wordt een marketeer van jezelf. Dat is eigenlijk het belangrijkste wat ik sollicitanten mee kan geven.'

Tips voor een goed cv
- Gebruik een zakelijk lettertype. Zoals gezegd zal een cv getypt in Comic Sans waarschijnlijk op de grote stapel af te wijzen sollicitanten belanden. Probeer te letten op de lay-out en houdt het overzichtelijk.
- Laat je cv altijd nalezen om eventuele fouten te ontdekken.
- Probeer voor elke vacature een nieuw cv op te stellen. Bedenk waar een bedrijf naar op zoek is en pas je gegevens daarop aan. Niet elk bijbaantje is even relevant voor een bedrijf. Probeer periodes samen te vatten en kies ervoor om bepaalde functies toe te lichten.
- Vermijd gaten in het cv, mocht er toch een werkpauze van langer dan acht maanden zijn geweest leg dan uit waarom. Een lange reis staat beter op je cv dan een onverklaarbaar gat.
- Zorg dat je cv maximaal twee a4'tjes beslaat en smokkel niet door de lettergrootte extra klein (lees: onleesbaar) te maken.
- Gebruik een zakelijk e-mailadres en niet schatjexxx@hotmail.com.
- Lieg nooit over eventuele werkervaring of opleidingen. Alle gegevens kunnen worden gecontroleerd en een leugen levert gegarandeerd een afwijzing op.
- Vermeld alleen de hobby's en interesses die er toe doen voor de functie. Doe jezelf ook niet interessanter voor dan je bent. Je kunt wel zeggen dat je groot liefhebber bent van opera, maar als de recruiter ineens een groot operafan blijkt, zou je wel eens door de mand kunnen vallen.

Meer over