nieuws

Een dode en drie gewonden door schietpartij op Duitse universiteit Heidelberg, ook schutter overleden

Vier mensen zijn maandag gewond geraakt toen een 18-jarige student het vuur opende in een collegezaal van de universiteit van Heidelberg. Een van hen overleed later aan zijn verwondingen. De dader pleegde zelfmoord.

Redactie
De politie gaat ervan uit dat de schutter alleen handelde.  Beeld AP
De politie gaat ervan uit dat de schutter alleen handelde.Beeld AP

De biologiestudent, afkomstig uit Mannheim, gebruikte een geweer bij de schietpartij, die plaatsvond op de geneeskundefaculteit van de universiteit. Volgens de politie had hij meerdere wapens bij zich. Eén van zijn vier slachtoffers is eveneens overleden, de andere drie lijken buiten levensgevaar.

De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde. Uit veiligheidsoverwegingen onderzocht een groot aantal politieagenten het terrein van de universiteit na de schietpartij. Zij vonden geen aanwijzingen dat er sprake zou zijn van een tweede schutter.

Uit voorzorg gaf de leiding van de universiteit alle studenten per mail toch het advies om de omgeving voorlopig nog te mijden.

Welk motief de schutter had, is nog onduidelijk. Maar volgens de politie, die in de loop van de dag zijn woning in Mannheim doorzocht, zou het niet om een politiek of religieus gemotiveerde aanslag gaan. Of hij willekeurig te werk ging of zijn slachtoffers met opzet koos, is nog onbekend. De politie zei dat de student twee wapens had gekocht in het buitenland. In welk land dat was, wilden de autoriteiten niet zeggen omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Meer over