Eén bolletje ossentong, één bolletje paling, en één kip, met slagroom

Japan blijft toch wel erg exotisch op culinair gebied. Natuurlijk, veel westerlingen eten weleens sushi en sashimi; of anders hebben ze er in elk geval over gehoord....

Veel koks in Tokio bedenken momenteel lekkere recepten met walvisvlees. Het nieuwe seizoen is aangebroken en de groothandels hebben net een flinke partij binnen gekregen, meldt persbureau AP. Het vlees is afkomstig van walvissen die tussen november 2001 en mei van dit jaar werden gevangen in de buurt van Antarctica. Japan mag beperkt op walvissen jagen, zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek, maar in de praktijk worden de dieren opgegeten. Een exclusiviteit: per kilo kost het vlees meer dan twintig euro.

En in de keukens van de firma Akagi Nyugyo is een nieuwe delicatesse bedacht: ijs met vlees- of vissmaak. De fabrikant presenteerde het op een beurs in Tokio, schrijft de Japanse krant Mainichi. Het is er in smaken als ossentong, paling en kippenpoot. Vegetariërs kunnen kiezen uit cactus, mie en zoete aardappel. En ook aan honden heeft de ijsfabriek gedacht; niet om door het ijs te draaien, maar als klant. Het ijs voor honden smaakt naar yoghurt.

Tip voor Japanse koks die een ster willen verdienen: maak eens een ijsje met walvissmaak. Mét slagroom.

Meer over