Edison Klassiek

Diverse winnaars van de Edison Classical Music Awards 2004 treden vanavond op in het Concertgebouw in Amsterdam. AVRO Klassiek en NPS Televisie doen op Nederland 3 in een gezamenlijke uitzending rechtstreeks verslag van dit Edison Klassiek Gala....

Veel prominente musici als cellist-dirigent Mstislav Rostropovich; pianist Paul Lewis; violisten Janine Jansen en Maxim Vengerov; zangeres Trijntje Oosterhuis en celliste Tatjana Vassilieva zullen hun medewerking aan deze avond verlenen, naast Amsterdam Sinfonietta, Le Concert Spirituel en The Houdini's. Afgezien van de speciale gasten en Edison-winnaars,treedt ook de winnaar op van de AVRO Klassiek Young Talent Award. De presentatie is in handen van Roland Kieft (AVRO Klassiek) en Aldith Hunkar (NPS).

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding voor 'geluidsdragers van bijzondere kwaliteit' uitgereikt. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy. De Edison Award bestaat uit een bronzen beeld, vervaardigd door de beeldhouwer Pieter d'Hont.

Behalve op televisie besteden AVRO Klassiek en de NPS op Radio 4 en internet aandacht aan het Edison Klassiek Gala 2004. Nederland 3, 20.37 uur.

Meer over