Echo's van angst, Art of Spain, Profiel Marc-Marie Huijbregts

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts. Beeld anp
Cabaretier Marc-Marie Huijbregts.Beeld anp

ECHO'S VAN ANGST

NPO2, 17:45 uur

Ze is niet Joods. Maar omdat toenemende antisemitisme haar raakt, draagt Ananda, studente godsdienstwetenschappen, een davidster. Ze is ook een fervent PVV-aanhanger. Als ze daarover praat met rabbijn Lody van de Kamp, is ze verbaasd dat hij haar politieke voorkeur niet deelt.

THE ART OF SPAIN

CANVAS, 20:45 uur

Vergeet de costa's, zegt kunstkenner Andrew Graham-Dixon. Spanje is een kunstland. Zijn kunstreis begint in Andalusië, bij de moskee van Cordoba. Een Syrische vluchteling, Abd al-Rahman, liet de Mezquita in de 8ste eeuw bouwen als aandenken aan zijn geliefde Damascus.

Stadsgezicht op Cardoba met op de achtergrond de beroemde moskee-kathedraal van de Spaanse stad. Beeld afp
Stadsgezicht op Cardoba met op de achtergrond de beroemde moskee-kathedraal van de Spaanse stad.Beeld afp

7 AGES OF ROCK; ART ROCK

CANVAS. 22:30 uur

Met Pink Floyds Arnold Layne, het nummer over een travestiet die vrouwenkleren van waslijnen steelt, breekt er een fantastische, experimentele tijd aan in de muziek. Die van Pink Floyd, Velvet Underground, Ziggy Stardust/David Bowie, Genesis en Roxy Music.

BRANDPUNT PROFIEL: MARC-MARIE HUIJBREGTS

NPO2, 22:35 uur

Zijn vader was alcoholist, zijn moeder stopte hem vol met taartjes. Hij was geen jongen en geen meisje. Later zou hij op het toneel zijn Brabantse jeugd delen met zijn publiek. In Brandpunt Profiel duiden Mylène d'Anjou en Yvon Jaspers de cabaretier en DWDD-tafelheer Huijbregts.

Meer over