Nieuws

Dumoulin breekt pols tijdens training en moet seizoen voortijdig afbreken: ‘Een enorme teleurstelling’

Wielrenner Tom Dumoulin heeft zijn rechterpols gebroken toen hij tijdens een training werd aangereden door een auto. Dat heeft zijn ploeg Jumbo-Visma laten weten.

Tom Dumoulin in actie tijdens de tweede etappe van de Benelux Tour, een tijdrit in Lelystad, eind augustus. Beeld ANP
Tom Dumoulin in actie tijdens de tweede etappe van de Benelux Tour, een tijdrit in Lelystad, eind augustus.Beeld ANP

Dumoulin werd geschept en belandde via de motorkap op het wegdek. Daarmee is het wielerseizoen van Dumoulin, die op de Olympische Spelen in Tokio nog zilver won, voorbij. Vrijdag wordt hij geopereerd.

Hij was van plan nog mee te doen aan het wereldkampioenschap, dat in België wordt gehouden. Ook had hij onder meer aan de start willen verschijnen bij de Ronde van Lombardije, in Italië.

‘Dit is een enorme teleurstelling’, aldus Dumoulin. ‘Ik keek echt uit naar de komende weken. De wedstrijden die nog zouden komen liggen me heel goed. Maar helaas, voorlopig zit het erop.’

De breuk is extra zuur omdat Dumoulin deze zomer juist terugkeerde na een tijd geen wedstrijden te hebben gereden, omdat hij het plezier in de sport was verloren. ‘Ik begon echt weer in vorm te komen. Zelfs vandaag op de training merkte ik dat nog heel goed. Ik had er heel veel vertrouwen in dat ik dit jaar nog voor goede resultaten zou kunnen zorgen.’

Meer over