Dumbphone

Veel apps hebben een functie. Maar evenzoveel zijn volstrekt nutteloos. En juist daarom leuk. V zocht de 13 ergste uit. Apps waar u gegarandeerd helemaal niets aan heeft. 

Apps maken het leven makkelijker: weet je niet welk nummer je op de radio hoort? Daar is een app voor. Semi-professionele foto's maken? App. Onbeperkt muziek luisteren? App. We worden om de oren gesmeten met lijstjes van de handigste, mooiste, makkelijkste apps. Dat is fijn, al bestaat het risico dat we er een beetje lui van worden.

Gelukkig heeft de wereld van de apps ook een schaduwkant: apps die helemaal niets kunnen, niet handig zijn en niets aan je leven toevoegen. Die apps mogen er ook zijn. De muziek van Nickelback heeft immers ook bestaansrecht. Er zijn momenten dat we al onze Facebookvrienden wel kennen, alle foto's op Instagram gezien hebben en we even uitgepraat zijn op Twitter. Wat je dan zou moeten doen, is je smartphone wegleggen en daadwerkelijk iets gaan doen met het leven. Helaas werkt het zo niet, we zijn nou eenmaal verslaafd en wat heb je aan een volle batterij als je er geen gebruik van maakt? Lang leve de afleiding, hoe suf dan ook.

V selecteerde 13 apps die zo stom, nutteloos of slecht zijn, dat ze juist daarom een (weliswaar tijdelijk) plekje op de smartphone verdienen. Gewoon, omdat het kan.

undefined

Meer over