Duivels' advocaat

Een brief van Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn dat voorspelt niks goeds. Vooral als je zelf werkt voor een ander sjiek advocatenkantoor, Simmons & Simmons Trenitn Rotterdam....

Smit heeft zich de woede op de hals gehaald van een Haagse rechter. J. W. Westenberg vindt dat de advocaat zijn onafhankelijkheid als rechter in twijfel trekt in een boek van de publicist Micha Kat.

In Stand van de Advocatuur 2004 praat Smit over de Chipsholaffaire (over schadeclaims na een mislukt bouwproject rond Schiphol). 'Bij grote claims leert de ervaring dat Nederlandse rechters nerveus worden. Er gaan opeens gekke dingen gebeuren, zoals rechters die uitvoerig gaan bellen over de zaak. In de Chipshol-zaak is dat ook gebeurd met mr Westenberg van de Haagse rechtbank. (..) Iedereen kent elkaar.'

Smit moet zich nu in een bekende en tandere rol dan die van advocaat bij de rechter melden als beklaagde. De Haagse rechter eist rechtzetting van Smits suggestie dat hij niet onpartijdig is, danwel onbekwaam. Een unieke zaak, meent Advocatie.nl.

Smit was al berispt door het Hof van Discipline na een klacht van een oud-cli, omdat hij zonder toestemming uit de school heeft geklapt over de Chipshol-kwestie.

Meer over