DUITSLAND

In de Martin-Gropius-Bau The Age of Modernism - Art in the 20th Century: een groot overzicht dat ruim 350 werken omvat van Picasso, Beckmann, De Kooning, Cindy Sherman, Jeff Koons e.v.a (t/m 27 juli)....

Berlijn

De Kunstruimte (Sophienstrasse 18) toont foto- en videowerk van de Amsterdamse kunstenaar Geerten Verheus. 'Gravity Sucks',

t/m 26 juli.

Düsseldorf

In de Kunstverein gebruiken zeven jonge eigentijdse kunstenaars uit Duitsland na elkaar een speciale container om hun videokunst, foto's, mediakunst, sculpturen en performances te etaleren: van 11 juli t/m 27 juli is de beurt aan Mark Formanek.

Dresden

In Gemäldegalerie Neue Meister (Georg -Treu-Platz 2) vanaf 13 juli de tentoonstelling Conrad Felixmüller. Die Dresdner Jahre (1914-1934). De expositie omvat ongeveer tachtig expressieve en realistische werken van Felixmüller uit een periode van twintig jaar.

Esslingen am Neckar

In Villa Merkel (Pulverwiesen) Raum Kunst Sprache Farbe, een eerste solotentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaar Heimo Zobernig. Zijn oeuvre omvat tekeningen, schilderijen, objecten en (video-)installaties. Tot en met 20 juli. In de St. Paul tot en met 3 augustus Cirsculus Logos: eigentijdse kunstwerken van Joachim Fleischer, Bettina Bürkle, Klaus Illi, Mathis Neidhart, Margarehte Rebmann, Pietro Sanguinetti en Anita Stöhr-Weber.

Kassel

In Documentahalle, Museum Fridericianum, Ottoneum, Kunstbahnhof en in andere gebouwen in Kassel wordt Documenta X gepresenteerd. Artistiek directeur Catherine David presenteert een zo breed mogelijk aanbod van hedendaagse kunst met een grote nadruk op kunst uit de Derde Wereldlanden. Tot en met 28 september; http://www.documenta.de.

Mönchengladbach

In het Städtliches Museum t/m 27 juli tekeningen en sculpturen van Lucio Fontana.

Münster

Skulptur. Projekte in Münster 1997 is een grote tienjaarlijkse beeldententoonstelling in Westfälisches Landesmuseum. Voor deze 'work-in-progress'-tentoonstelling zijn 52 beeldend kunstenaars, onder wie grote namen als Carl Andre, Georg Baselitz, Richard Deacon, Stan Douglas, Dan Graham, Rebecca Horn, Ilya Kabakov, Per Kirkeby, Sol LeWitt, Bruce Nauman, Thomas Schütte, uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Zie ook http://www.artthing.de/muenster/. Tot en met 28 september.

Nordrhein-Westfalen

De overzichtstentoonstelling van het werk van Barnet Newman is in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen aangekomen. Tot en met 10 augustus.

Liefst 28 miljoen mark kostte de verbouwing van het ketelhuis van de voormalige kolenmijn Zollverein XII tot het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen. De openingsexpositie toont 900 designobjecten uit de jaren negentig.

Wolfsburg

Image/Tekst 1966-1996, de overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman (1941), wordt getoond door Kunstmuseum Wolfsburg. Tot en met 28 september.

Meer over