DUITSLAND

De Architecten Cie is met haar werk nu neergestreken in galerie Aedes in Berlijn, S-Bahnbogen 600 (Savignyplatz), t/m 11 december....

Berlijn

Galerie Hohenthal und Bergen, Fasanenstrasse 29, toont nieuw werk van Jan Dibbets, t/m 16 januari.

Dit jaar de eerste Berlin Biënnale, die vorige maand geopend werd met de tentoonstelling Berlin/Berlin in de Akademie der Künste. Thema op deze eerste biënnale is de stad zelf. Tot en met 3 januari.

Sensation: Young Artists from the Saatchi Collection, de tentoonstelling met werk van jonge Britse hedendaagse kunstenaars die in Londen het nodige stof deed opwaaien, is t/m 17 januari te zien in de Hamburger Bahnhof.

Düsseldorf

In Kunstmuseum Düseldorf een overzicht van de Angelika Kauffmann, 'de vrouwelijke Rafael', t/m 24 januari.

In de de Kunsthal een groot overzicht van de Russische avantgardist Alexander Rodtsjenko, t/m 24 januari.

Europäer is een retrospectief van de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, met bijna tweehonderd foto's. In de Kunstverein, t/m 3 januari.

Frankfurt am Main

In de Kunsthal een overzicht van beelden, schilderijen, tekeningen en prenten van Alberto

Giacometti, t/m 3 januari.

Hamburg

In de Deichtorhallen de tentoonstelling Emotion met jonge Britse en Amerikaanse kunst (o.a. Douglas Gordon, Mona Hatoum, Tony Oursler en Matthew Barney), t/m 17 januari.

Keulen

H:min:sec is een tentoonstelling over tijd met films en video's van o.a. Fred Zinnemann, Peter en David Weiss, Douglas Gordon en Rosemary Trockel, t/m 23 december.

München

De nacht is onderwerp van een tentoonstelling in Haus der Kunst, met werken van o.a Edward Munch, Edward Hopper, Odilon Redon, Max Ernst e.v.a., t/m 7 februari; From Gelmeroda to Manhattan is een overzicht van de Duits-Amerikaanse schilder Lyonel Feininger, tot en met 24 januari.

Tübingen

Tekeningen van Andy Warhol, t/m 29 november in de Kunsthal.

Wolfburg

In het Kunstmuseum Wolfsburg een retrospectief van de Nederlandse schilder René Daniëls, t/m 3 januari; schilderijen van de Amerikaanse Elizabeth Peyton, t/m 3 januari; Andy Warhol: A Factory, t/m 10 januari. Tel. 00.49.5361.26690.

Meer over