DUITSLAND

In de Kunstverein gebruiken zeven jonge eigentijdse kunstenaars uit Duitsland na elkaar een speciale container om hun videokunst, foto's, mediakunst, sculpturen en performances te etaleren: Windows1997, t/m 26 juni Adrian Schoormans, van 27 juni t/m 10 juli Doris Mademann-Meise, van 11 juli t/m 27 juli Mark Formanek....

Düsseldorf

Hamburg

'Het Louvre van het Noorden' wordt de tot museum voor hedendaagse kunst omgebouwde Kunsthalle in Hamburg al genoemd. Naast de uit 1869 stammende Kunsthalle aan de Glockengiesserwall staat thans een eigentijdse vleugel van Oswald Mathias Ungers, die via een gewelf met de kunsthal in verbinding staat. Met werk van Jenny Holzer, Jeff Koons, Richard Serra, Sigmar Polke, Gerard Richter e.v.a.

Keulen

In het Schauspielhaus der Stadt Köln Shaws Haus Herzentod ('Heartbreak House'), een enscenering van Peter Wittenberg. Voorstellingen nog op 20, 21, 23 en 28 juni.

Krefeld

Het Kaiser Wilhelm Museum toont '66 tekeningen' en '128 foto's van een beeld' die Gerard Richter in 1978 in Halifax maakte en korte tijd later in het bezit van het museum kwamen. Tot en met 29 juni.

Mönchengladbach

In het Städtliches Museum t/m 27 juli tekeningen en sculpturen van Lucio Fontana.

Münster

Skulptur. Projekte in Münster 1997, een grote tienjaarlijke beeldhouwtentoonstelling in Westfälisches Landesmuseum opent op 22 juni. Voor deze 'work-in-progress'-tentoonstelling zijn 52 beeldend kunstenaars, onder wie grote namen als Carl Andre, Georg Baselitz, Richard Deacon, Stan Douglas, Dan Graham, Rebecca Horn, Ilya Kabakov, Per Kirkeby, Sol LeWitt, Bruce Nauman, Thomas Schütte, uitgenodigd om een werk te maken. De tentoonstelling is ook via 1500 Internet-pagina's te 'bezoeken'. Nooit eerder is een tentoonstelling van deze omvang 'gecovered' op het Net. http://www.artthing.de/muenster/ Tot en met 28 september.

Nordrhein-Westfalen

De overzichtstentoonstelling van het werk van Barnet Newman is in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen aangekomen. Het overzicht is daar te zien tot en met 10 augustus.

28 miljoen mark kostte de verbouwing van het ketelhuis van de voormalige kolenmijn Zollverein XII tot het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen. De openingsexpositie toont 900 designobjecten uit de jaren negentig.

Oberhausen

Vrijdag 20 juni in de Arena een galaconcert t.g.v. het Internationale Symposium voor Solidariteit met Democratie en Mensenrechten in Iran. Met Miriam Makeba, Marzieh, de diva van de Perzische muziek, de operazanger Taghadossi en de fluitist Emad Ram.

Meer over