DUITSLAND

In de kersverse dependance van het New-Yorkse Guggenheimmuseum in het gebouw van de Deutsche Bank, Unter den Linden 13, dertig olieschilderijen en tekeningen van de Franse fauvist/kubist Robert Delaunay (1885-1941)....

Berlijn

In de Martin Gropius Bau de tentoonstelling Deutschlandbilder, Kunst aus einem geteilten Land. Kunstenaars die wonen en werken in Duitsland geven hun visie op het huidige, verenigde Duitsland. Tegelijkertijd is de tentoonstelling Positionen künstlerischer Photographie in Deutschland seit 1945, eveneens t/m 11 januari 1998.

Bonn

Een selectie uit de Bremer Kunsthal in de Kunsthalle bestaat uit meer dan 140 schilderijen van 17de-eeuwse Hollandse schilders als Van Goyen, Ter Borch en Rembrandt, tekeningen, aquarellen van Albrecht Dürer, Max Beckmann, schilderijen van de Franse schilder Eugène Delacroix en mediakunst van Nam June Paik zijn daar tentoongesteld, t/m 11 januari.

In de Kunsthal een multimediashow over de Noord- en Zuidpool. De bezoeker wordt via een enorm parcours geleid langs wetenswaardigheden over deze tot de verbeelding sprekende gebieden, t/m 19 april.

Dresden

In de vierde en laatste aflevering van de tentoonstellingsreeks 4 1 im Albertinum in de schilderijengalerie Neue Meister (Albertinum, Brühlsche Terrasse) t/m 22 maart werk van de vier hedendaagse kunstenaars Dan Graham, Astrid Klein, Wolfgang Koethe en Alf Schuler.

Düsseldorf

In de Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, Grabbeplatz 4, landschappen van Michael Bach, Andreas Gursky, Axel Hütte, Michael van Ofen en Andreas Schön. Tot en met 22 februari.

Andreas en Oswald Achenbach vertegenwoordigen de landschapsschilders van de Düsseldorfse School. Das A und O der Landschaft, t/m 1 februari in het Kunstmuseum.

Frankfurt

In de Schirn Kunsthalle foto's Andreas Feininger (t/m 22 februari) en Between Heaven and Earth, een tentoonstelling van 52 ikonen en 16 manuscripten uit de 14de tot de 16de eeuw, afkomstig uit verschillende musea in Moskou, waaronder het Staatsmuseum. Tot en met 1 maart.

Stuttgart

De drie kunstenaars die in de Württembergischer Kunstverein, Schlossplatz 2, hun sculpturale installaties exposeren werken met niet alledaagse materialen als beton en textiel. Cut Out, werk van Harald Braun, Anja Luithle en Christian Spiegel. Tot en met 18 januari.

Meer over