DUITSLAND

In de Kunsthalle begint zaterdag een tentoonstelling van de Amerikaanse foto- en videokunstenaar Cindy Sherman. Tot en met 23 maart....

Baden-Baden

Berlijn

In galerie Klaus Fischer (Motzstrasse 9) van 25 januari t/m 5 april tekeningen van Rolf Bier, Julia Fish, Olaf Probst, German Stegmaier, Beate Terfloth en Franz Erhard Walther.

Op 17 januari gaat bij de Komische Oper de opera Rusalka van Dvorák in première onder muzikale leiding van Shao-Chia Lü, geënsceneerd door Christine Mielitz. Met wisselend Izabela Labuda en Sabine Passow in de titelrol en Frank van Aken of Manfred Fink als de prins. Herhalingen op 20 januari en 26 februari.

Düsseldorf

In de galerie van Konrad Fischer tot en met 18 januari werk van beeldhouwer Carl Andre (Plantanenstrasse nr 7).

Essen

In Schauspiel Essen gaat zaterdag om 19.30 uur Die Goldberg-Variationen van George Tabori in première, in een regie van de Nederlandse regisseur Antoine Uitdehaag. Met muziek van Het Paleis von Boem. Ook op 19 januari (19 uur) en op 23 januari (19.30 uur).

Frankfurt am Main

In het Steinernes Haus am Römerberg opent op 22 januari de grote overzichtstentoonstelling 'Foto text text foto, Synthese von Fotografie und Text in der Gegenwartskunst'. De expositie laat het verband zien tussen fotografie en tekst in hedendaagse kunst aan de hand van ruim tachtig werken van meer dan dertig kunstenaars, uit Europa, de Verenigde Staten en Canada. Tot en met 9 maart.

Hamburg

In de Kunsthalle loopt t/m 23 maart de tentoonstelling Italienische Zeichnungen der Renaissance, met werk van grote namen uit de eigen collectie als Andrea Mantegna, Sandro Botticelli, Leonardo, Raffael, Andrea del Sarto, Caravaggio, Bandinelli en Passarotti.

Keulen

Tot en met zaterdag wordt in Keulen de Internationale Meubelbeurs 1997 gehouden.

De Kölnische Kunstverein presenteert werk van de winnaar van de nieuwe kunstprijs Central Art Award 1996, de van oorsprong Thaise kunstenaar Rirkrit Tiravanija (t/m 19 januari).

Krefeld

In Museum Haus Esters film- en videoinstallaties van de Canadese kunstenaar Stan Douglas, die bekend staat om zijn kritische analyse van de media (t/m 19 januari).

München

Op 17, 23 en 30 januari bij de Bayerische Staatsoper Venus und Adonis van Hans Werner Henze in een enscenering van Pierre Audi. De muzikale leiding is in handen van Markus Stenz.

Wolfsburg

Het Kunstmuseum presenteert 'D'Est, Au bord de la fiction', een multimedia-installatie van de Belgische filmmaakster Chantal Akerman. Ze vertaalde de tweedimensionale 'ruimte' van de filmprojectie naar een driedimensionale installatie voor musea. Het 'basismateriaal' van deze installatie is Akerman's film 'D'Est' uit 1993 (t/m 19 januari).

Meer over