DUITSLAND

Braziliaanse hedendaagse kunst uit de verzameling Chateaubriand in Ludwig Forum, t/m 29 november...

Aken

Berlijn

De Architecten Cie is met haar werk nu neergestreken in galerie Aedes in Berlijn, S-Bahnbogen 600 (Savignyplatz), t/m 11 december.

Dit jaar de eerste Berlin Biënnale, die geopend werd met de tentoonstelling Berlin/Berlin in de Akademie der Künste. Thema op deze eerste biënnale is de stad zelf. Tot en met 3 januari.

Sensation: Young Artists from the Saatchi Collection, de tentoonstelling met werk van jonge Britse hedendaagse kunstenaars die in Londen het nodige stof deed opwaaien, is t/m 17 januari te zien in de Hamburger Bahnhof.

Bremen

De Kunsthalle wijdt een overzicht aan de laat 19de eeuwse schilder Fritz von Uhde, een tijdgenoot van Max Liebermann. Fritz von Ude - Vom Realismus zum Impressionismus, 29 november t/m 28 februari.

Frankfurt am Main

In de Kunsthal een overzicht van beelden, schilderijen, tekeningen en prenten van Alberto Giacometti, t/m 3 januari.

De 14de aflevering van Change of Scene, waarmee het Museum für Moderne Kunst zijn eigen collectie op bijzondere wijze presenteert, bevat werken van Ilya Kabakov, Peter Rösel, Pipilotti Rist, Martin Honert, Miriam Cahn, Stephan Balkenhol e.a. Szenenwechsel XIV, t/m 3 januari.

Hamburg

In de Deichtorhallen de tentoonstelling Emotion met jonge Britse en Amerikaanse kunst (o.a. Douglas Gordon, Mona Hatoum, Tony Oursler en Matthew Barney), t/m 17 januari.

In de Kunsthalle een overzichtstentoonstelling van het Russische avantgarde-kunst van onder anderen Chagall (uit zijn Russische periode), Kandinsky, Malevitsj, t/m 10 januari.

Keulen

H:min:sec is een tentoonstelling over tijd met films en video's van o.a. Fred Zinnemann, Peter en David Weiss, Douglas Gordon en Rosemary Trockel, t/m 23 december.

Kleef

Het B.C.Koekkoek-Huis presenteert t/m 4 januari een overzicht van 75 schilderijen, vijftig aquarellen en tekeningen van de Haagse school-schilder Paul J.C.Gabriël.

Krefeld

Aquarellen van Bethan Huws, t/m 17 januari in het Kaiser Wilhelm Museum, Karlplatz 35.

Münster

1648-Krieg und Frieden in Europa is een omvangrijke tentoonstelling in het Westfälisches Landesmuseum over de Vrede van Münster en de oorlog die daaraan vooraf ging, t/m 17 januari.

München

De nacht is onderwerp van een tentoonstelling in Haus der Kunst, waarvoor uit vier eeuwen westerse kunst is geput. Werken van o.a Edward Munch, Edward Hopper, Odilon Redon, Max Ernst e.v.a., t/m 7 februari; From Gelmeroda to Manhattan is een overzicht van de Duits-Amerikaanse schilder Lyonel Feininger, t/m 24 januari.

Der Staatsgalerie der Modernen Kunst, Prinzregentenstrasse 1, wijdt een tentoonstelling aan de in de vergetelheid geraakte, Duitse schilder Karl Hofer. Hofer hield vast aan de figuratie in een tijd dat abstracte kunst gepredikt werd, t/m 10 januari. Tel. 00.49.89222655.

Wolfburg

In het Kunstmuseum Wolfsburg een retrospectief van de Nederlandse schilder René Daniëls, t/m 3 januari; schilderijen van de Amerikaanse Elizabeth Peyton, t/m 3 januari; Andy Warhol: A Factory, t/m 10 januari. Tel. 00.49.5361.26690.

Meer over