DUITSLAND

In Museum Schloss Moyland de tentoonstelling Von Warhol bis Waldmüller: meer dan 180 schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw uit de collectie van het Von der Heydt-Museum in Wuppertal (t/m 26 juli)....

Bedburg-Hau

Düsseldorf

Een dubbelpresentatie over New York in de Kunstverein: foto's van Petra Wunderlich en het New York Security Mini-Storage Project van Andrea Knobloch. Tot en met 27 augustus.

Frankfurt am Main

De veertiende aflevering van Change of Scene, waarmee het Museum für Moderne Kunst zijn eigen collectie op bijzondere wijze presenteert, bevat werken van Ilya Kabakov, Peter Rösel, Pipilotti Rist, Martin Honert, Miriam Cahn, Stephan Balkenhol e.a. Szenenwechsel XIV, t/m 3 januari 1999.

Vijftien kinetische objecten van Peter Schirmbeck, t/m 30 augustus in de Plaza van de Commerzbank Frankfurt.

Hamburg

In de Deichtorhallen een retrospectief van de belangrijke Amerikaanse fotograaf Irving Penn (92). Karriere eines Fotografen, t/m 6 september.

Hannover

In de Kunstverein een overzicht van de Britse kunstenaar Michael Craig-Martin, t/m 13 september.

Krefeld

To Be There is een tentoonstelling van Zvi Goldstein in het Kaiser Wilhelm Museum, georganiseerd door Haus Lange en Haus Esters, met plastische werken van de Roemeens-Israëlische kunstenaar, t/m 9 augustus.

Koblenz

Het Ludwig Museum wijdt een overzicht aan de de rebel van het realisme, de Franse kunstenaar André Masson, t/m 18 oktober.

München

Haus der Kunst, Prinzregentenstrasse 1, toont expressionisten uit de collectie van Lothar-Günther Buchheim. Deze schilder/schrijver verzamelde in de jaren vijftig, tegen de heersende kunststroming in, doeken van Kirchner, Heckel, Pechstein, Nolde en Mueller. Van 29 juli t/m 18 oktober.

Wolfsburg

Stephan Balkenhol is een 'klassieke' beeldhouwer: d.w.z. hij werkt al twintig jaar met moker en beitel. Zijn beelden zijn overwegend van hout, het onderwerp vooral de mens. Het Kunstmuseum toont zijn werk, t/m 23 augustus. Verder presenteert het Kunstmuseum recent fotowerk van Andreas Gursky (t/m 23 augustus). Tot en met 9 augustus toont het museum opnieuw een selectie uit de collectie hedendaagse kunst, Tuning up #5, met werk van Nam June Paik, Douglas Gordon, Gary Hill e.a.

Meer over