Update

Duitsland soeverein langs Georgië, Schotland wint ruim

Het Duitse voetbalelftal heeft vandaag in de kwalificatiereeks voor het EK een eenvoudige zege geboekt bij Georgië. Dankzij treffers van Marco Reus en Thomas Müller werd het 2-0 in de Dinamo Arena in Tbilisi. Die stand kwam al in de eerste helft op het scorebord.

null Beeld getty
Beeld getty

Duitsland kende een matige generale repetitie in aanloop naar het duel met de Georgiërs. In een oefenduel in Kaiserslautern kwam de wereldkampioen woensdag niet verder dan 2-2 tegen Australië. Duitsland trad toen niet in zijn sterkste opstelling aan.

Zondag stonden de grote namen wel aan de aftrap. Met name Reus en Mario Götze maakten het de Georgische defensie, onder leiding van Guram Kashia van Vitesse, behoorlijk lastig. Valeri Qazaishvili, zijn Georgische ploeggenoot bij Vitesse, bleef het hele duel op de bank.

Door de zege komt Duitsland in poule D op tien punten na vijf wedstrijden, goed voor de tweede plek. Ook Schotland heeft tien punten na vijf wedstrijden. De Schotten wonnen zondag simpel van Gibraltar: 6-1. Het doelpunt van Gibraltar betekende wel de eerste treffer voor het ministaatje in een officiële interland.

Lee Casciaro zorgde een minuut na de openingstreffer van Shaun Maloney voor het memorabele doelpunt van de Gibraltarezen: 1-1. Het leverde geen punt op. Steven Fletcher (3x), Steven Naismith en nogmaals Maloney zorgden ervoor dat de Schotten met ruim verschil wonnen. Beide doelpunten van Maloney kwamen uit een strafschop.

Duitsland en Schotland moeten Polen voorlopig aan kop laten in groep D. De Polen speelden zondagavond de lastige uitwedstrijd tegen Ierland gelijk. Een doelpunt van Slawomir Peszko leek te volstaan voor de overwinning, maar invaller Shane Long bracht de Ieren in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Polen komt door de remise op elf punten. Ierland is vierde met acht punten. Arkadiusz Milik vormde bij Polen de aanvalslinie met Robert Lewandowski. De Ajacied werd in de slotfase gewisseld.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld getty
Beeld getty
Meer over