Update

Duitsland kan tickets boeken voor EK

Duitsland heeft zich vanavond vrijwel zeker als eerste land geplaatst voor het EK voetbal volgend jaar in Oekraïne en Polen. De ploeg van Joachim Löw won probleemloos in Baku met 3-1 van Azerbeidzjan, dat nog steeds onder leiding staat van de Duitse oud-international Berti Vogts.

null Beeld afp
Beeld afp

Mesut Özil en Mario Gomez zetten Duitsland nog voor de rust op 2-0, waarna Murad Hüseynov pas in de slotminuut tegenscoorde. Drie minuten in blessuretijd bracht Andre Schürrle de marge weer op twee.

Met 21 punten uit zeven wedstrijden gaat de ploeg van Löw in groep A soeverein aan de leiding. Azerbeidzjan bleef in de onderste regionen hangen met slechts driepunten.

Alleen Turkije kan Duitsland nog van de eerste plaats wippen. Duitsland moet dan de resterende drie duels verliezen en het Turkije van Guus Hiddink vier keer winnen. Mocht dat hoogst onwaarschijnlijke scenario plaatsvinden, dan gaat Duitsland vrijwel zeker alsnog naar Polen en Oekraïne als beste nummer twee.

Voor het begin van de wedstrijd tegen zijn vaderland benadrukte Vogts dat hij zijn contract tot aan het einde van de EK-kwalificatiereeks wil uitdienen in Azerbeidzjan. De 64-jarige Duitser werd zondag tijdens een persbijeenkomst in Bakoe door drie mannen aangevallen en bedreigd. 'Idioten heb je overal. Je kunt dan niet meteen het hele land veroordelen,' zei hij.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over