Duitsland in rouw om 'vrachtwagen des doods'

Een man is gisteravond moedwillig ingereden op bezoekers van een van de populairste kerstmarkten van Berlijn op de Breitscheidsplatz in de wijk Charlottenburg. Daarbij vielen twaalf doden en bijna vijftig gewonden. De Duitse kranten spreken van terreur. Hieronder een greep uit de kranten.

Lees hier ons live-blog om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

redactie
De voorpagina van de Berliner Kurier. Beeld
De voorpagina van de Berliner Kurier.Beeld

Een tragedie, aldus de Berliner Zeitung, die een foto laat zien waarop de hulpdiensten de beschadigde vrachtwagen omringen. Onderop de pagina staat een foto de Berlijnse burgemeester Michael Müller: 'Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd, zeer deprimerend en een schok, we hebben altijd gehoopt dat Berlijn zo'n situatie gespaard zou blijven.'

'Tragedie op de Weihnachtsmarkt', leest de voorpagina van de Berliner Zeitung. Beeld
'Tragedie op de Weihnachtsmarkt', leest de voorpagina van de Berliner Zeitung.Beeld

Op de voorpagina de website van Bild staat 'Terreur in Berlijn, vrachtwagen des doods weggesleept'. Op de foto wordt de vrachtwagen - nog met de kerstbomen en vernielde kraampjes door de voorruit - van het terrein verwijderd.

De voorpagina van bild.de Beeld Bild
De voorpagina van bild.deBeeld Bild

'Terreurangst in Berlijn,' schrijft Der Tagesspiegel. Berlijn lijkt maandagavond te zijn getroffen door de grote aanslag waar Duitsland al bijna twee jaar voor vreesde. De vrachtwagen heeft tijdens zijn rit een kerstboom, stukken van kraampjes en decoratie met zich meegesleept. De voorruit was verbrijzeld, onder het chassis lagen zilver- en goudkleurige dekens die hulpdiensten gebruiken om de slachtoffers te beschermen tegen onderkoeling.

Terreurangst in Berlijn, schrijft Der Tagesspiegel Beeld Der Tagesspiegel
Terreurangst in Berlijn, schrijft Der TagesspiegelBeeld Der Tagesspiegel

'Killer-vrachtwagen ramt door de Weihnachtsmarkt. O god, Berlijn.' De Berliner Kurier kopt hard, en met goede reden. Al zigzaggend is de vrachtwagen na 50 tot 80 meter tot stilstand gekomen. De truck was vanaf de Budapester Strasse de Breitscheidplatz opgereden. De ravage op de kerstmarkt was enorm.

null Beeld
Beeld
Meer over