Duitsland en Zwitserland plaatsen zich voor WK

Duitsland en Zwitserland hebben zich vrijdagavond geplaatst voor het WK. De Duitsers wonnen thuis met 3-0 van Ierland, Zwitserland was in Jerevan met 2-1 te sterk voor Albanië.

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Bulgarije sneed zichzelf gisteren lelijk in de vingers in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in 2014. Op bezoek bij Armenië verloren de Bulgaren met 2-1. Bovendien speelde de ploeg het laatste halfuur met negen man, nadat Nikolai Bodoerov en Svetoslav Diakov met rood van het veld moesten.

Oud-Ajaxspeler Aras Özbiliz zette de Armeniërs op slag van rust op voorsprong uit een vrije trap. Aanvoerder Ivelin Popov trok de stand na een uur spelen gelijk. Yura Movsisyan zorgde vlak voor tijd voor de winst .

Denemarken stond thuis tot vlak voor tijd met 2-1 voor tegen Italië, maar zag Alberto Aquilani in blessuretijd alsnog de 2-2 de maken. Denemarken boog een 1-0-achterstand om in een voorsprong door twee treffers van Nicklas Bendtner. Denemarken heeft net als Bulgarije 13 punten, maar een veel minder doelsaldo. Italië is al verzekerd van de groepswinst en het WK. Tsjechië, dat met 4-1 won van Malta, heeft ook nog kans op de tweede plek.

undefined

Meer over