Duitse voorman CP'86 geeft leiding aan geweldsoproep

De beoogd lijsttrekker van het extreem-rechtse CP'86 in Kerkrade speelt volgens de Duitse justitie een leidende rol in een organisatie die oproept tot geweld tegen politie- en justitiemedewerkers en politieke tegenstanders....

ANP

ROTTERDAM

In juli maakte het bestuur van CP'86 bekend dat de partij volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in diverse plaatsen Duitse en Vlaamse rechts-radicalen gaat kandideren.

Zimmermann heeft een lange staat van dienst in rechts-extremistische kringen in Duitsland. Hij was onder meer lid van de inmiddels verboden FAP. Op het ogenblik is de neonazi volgens de inlichtingendienst van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen lid van het Sauerlander Aktionsfront.

De Duitse justitie heeft onlangs bij Zimmermann en vijf andere neonazi's in Duitsland huiszoeking gedaan. Justitie verdenkt de rechts-extremisten ervan informatie te verzamelen over politieke tegenstanders en politiebeambten. De rechts-radicalen zouden onder meer met het neonazistische computernetwerk Thule geestverwanten oproepen tot gewelddadigheden tegen politiemensen en justitiemedewerkers.

Zimmermann speelt een hoofdrol bij de zogenoemde anti-Antifa-activiteiten, vermoedt de Duitse justitie. Onder het pseudoniem Lutscher zou hij diverse opruiende berichten via het computernetwerk hebben verspreid.

De Duitser, sinds afgelopen zomer ook lid van het hoofdbestuur van CP'86, wordt gerekend tot de neonazikring rondom de Nederlander E. Homan.

Meer over