Duits voetbalteam zegeviert door treffers van Möller

Het Duitse voetbalelftal heeft woensdagavond in Porto tegen Portugal de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de eindronde om het EK in juni met 2-1 gewonnen....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Oliver Bierhoff (Udinese Calcio) en Jörg Albertz (HSV) maakten hun debuut. Duitsland bleef voor de negende achtereenvolgende maal ongeslagen. Het laatste verlies dateert van juni vorig jaar tegen Bulgarije.

In Nîmes zette Frankrijk zijn oefencampagne voort met een zege van 3-1 op Griekenland. De Grieken namen al in de vijfde minuut de leiding. Na een half uur zorgde Loko voor de gelijkmaker. Hij had twee minuten na de hervatting succes uit een strafschop. Zidane maakte kort daarop het derde doelpunt voor de Fransen.

Frankrijk bleef voor de negentiende keer op rij zonder nederlaag. Daarmee evenaarde coach Aime Jacquet het record van Michel Platini, die met het Franse team van april 1989 tot november 1991 ongeslagen bleef. Op 27 maart kan het record in de volgende oefenwedstrijd, in Brussel tegen België, worden overtroffen.

Manchester United heeft in de Engelse competitie de achterstand op koploper Newcastle tot zes punten teruggebracht. United won woensdagavond met 2-0 van Everton, Newcastle verloor met dezelfde cijfers van West Ham. Manchester heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de koploper.

In de strijd om de FA Cup kon Chelsea nog geen plaats afdwingen in de kwartfinales. De ploeg van Gullit bleef tegen Grimsby op 0-0 steken. Er volgt een replay. Ook Leeds en Port Vale kwamen er woensdag niet uit. Dat duel eindigde eveneens in 0-0.

Arsenal, de club van Bergkamp en Helder, haalde de finale van het toernooi om de League Cup, op 24 maart op Wembley, niet. Arsenal speelde het tweede duel in de halve finale bij Aston Villa gelijk: 0-0, na verlenging. De eerste wedstrijd was in 2-2 geëindigd.

De Russische landskampioen Spartak Moskou kan actiever worden op de nationale en internationale spelersmarkt. De kwartfinalist in de Champions League hoeft niet langer een bedrag van 250 duizend gulden te betalen voor een werk- en verblijfsvergunning van elke nieuwe speler van buiten Moskou. De burgemeester van Moskou tekende daartoe een ontheffingsbesluit.

Spartak was in de eerste helft van dit seizoen de revelatie van de Champions League. Zonder puntverlies schaarde de voetbalclub van voorzitter Romantsjev zich bij de laatste acht teams van het lucratieve evenement. Daarin speelt de ongeslagen ploeg in maart tegen Nantes.

De spelers van Legia Warschau hebben gedreigd te staken bij de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Panathinaikos. Ze willen op die wijze het bestuur van de Poolse club onder druk zetten achterstallige premies uit te betalen. De spelers zeggen nog ruim twee en een half miljoen gulden tegoed te hebben van de club voor het bereiken van de laatste acht van het evenement.

Meer over