Duidelijke verschillen in de politieke paskamer

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jan Marijnissen (L) en Ron Meyer, de nieuwe voorzitter van de SP. Beeld Novum RegioFoto
Jan Marijnissen (L) en Ron Meyer, de nieuwe voorzitter van de SP.Beeld Novum RegioFoto

Sharon Gesthuizen

De onlangs gelopen marathon voor het SP-voorzitterschap was niet eens zozeer de Strijd tussen Socialisten als wel de Battle of the Beauty & the Beast. Waar mijnheer hierboven, gekeken door je wimpers, een boeventronie lijkt te hebben (en dit is puur op uiterlijk), is de verslagen Sharon Gesthuizen immer een aangename verschijning. Misschien wel íéts te aangenaam voor de conservatieve socialist (en dit is puur speculatie).

De Nijmeegse, kunstminnende Sharon (39) bezit die 'eeuwige studentenmeisje-look' die ook haar naamgenoot Dijksma heeft. Altijd vrolijk, altijd wippend haar, veel King Louie-patroontjes. Ik weet het niet voor honderd procent zeker, maar het zou zomaar kunnen dat Sharon een winterjas van Desigual in de kast heeft hangen. Daar lijkt ze me de dame voor. Persoonlijk ga ik nog liever dood door vrieskou, dan dat ik me warm aan de Spaanse kledinggigant, maar - daar hebben we 'm weer - dat ben ík.

Sharon komt door haar geweldige lach met veel weg. Dit pied-de-poule-achtige pakje is natuurlijk niet heel erg een schot in de roos (te krap, te frommelig, te kort) maar je vergeeft het haar. Kom ik weer op die Desigual-jas: ik denk zelfs dat haar koppie die error de la moda kan hebben. Maar als ik toch een tip of drie mag geven: denk COS, Zara, ICHI. Stijlvol, comfortabel én betaalbaar. Kunnen ze daar in Oss ook niet over zeuren.

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws.nl

Sharon Gesthuizen. Beeld Novum RegioFoto
Sharon Gesthuizen.Beeld Novum RegioFoto

Ron Meyer

Weinig mensen weten van de smet op het verleden van Jan Marijnissen, van dat lijk in de kast dat, zéker nu de Socialistische Partij hunkert naar regeringsverantwoordelijkheid, wordt gezien als een potentiële bom onder electoraal succes. Kiezers kennen hem namelijk als de weliswaar licht dwingende, doch sympathieke ex-lasser uit Oss. Maar wat de SP al jaren probeert te verdoezelen, is het feit dat Jan Marijnissen ooit een heuse snor had. Geen vlassige puberpoging, maar een borstelsnor waar Lou Geels postuum een puntje aan kan zuigen.

Het is dan ook niet toevallig dat het congres van de SP Ron Meyer heeft gekozen tot opvolger van Marijnissen, en niet die mevrouw met de knappe benen, zo okselfris geschoren. Meyer heeft de gezichtsbeharing van een Turkse Koerdenleider, met ook nog eens wenkbrauwen van Brezjnevkaliber - voor Marijnissen een echo naar zijn activistische jeugd, toen je als marxist nog niet zo democratisch hoefde te zijn.

De garderobe van de nieuwe voorzitter, een voormalige rechtenstudent, is die van de man die maar wat aanmoddert. Soms een jasje, dan weer een trui of een hoodie, hierboven een helwitte riem die zijn silhouet doormidden snijdt als een mes de tomaat in zijn binnenzak. De witte riem, ik zou 'm mijden als de pest, tenzij je in Tupelo, Mississippi bent geboren, 120 kilo weegt en Elvis Presley heet.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Ron Meyer. Beeld anp
Ron Meyer.Beeld anp
Meer over