Dubsteppionier Benga naar Lowlands

De Londense DJ en Producer Benga is de meest opvallende naam op de lijst van 21 nieuwe namen die vandaag zijn toegevoegd aan het affiche van het Lowlandsfestival, dat volgende maand weer losbarst in Biddinghuizen.

Dubstepproducer Benga. (Adegbenga Adejumo) Beeld getty
Dubstepproducer Benga. (Adegbenga Adejumo)Beeld getty

Benga wordt breed beschouwd als een van de grondleggers van het dubstepgenre. Verwacht wordt dat hij veel nieuw materiaal ten gehore gaat brengen, want een week na Lowlands komt hij met een nieuw album op de proppen.

De lijst nieuwe namen bestaat uit: Addison Groove, Benga, Blawan, Camo & Krooked, Chromatics, EPROM, Funtcase, Hudson Mohawke, Joy Orbison, Julio Bashmore, Loadstar, Trash Talk, Light Asylum, Sun Araw, Piro, Disclosure, DJ+, Nguzunguzu, Rudimental (Zie video hieronder), Skip&Die en Trixie Whitley.

Afzeggingen
Er zijn ook twee afzeggingen: Peaking Lights en Chiddy Bang hebben hun optrdens om uiteenlopende redenen afgezegd.

Lowlands wordt gehouden van 17 t/m 19 augustus op het festivalterrein nabij pretpark Walibi in Biddinghuizen. Het festival is al geruime tijd uitverkocht.

Op 27 juli nog paar honderd kaarten in de verkoop
Net als eerdere jaren worden ook dit jaar tickets uit de zwarthandel door de organisatie ongeldig gemaakt. Deze komen met een nieuw ticketnummer weer beschikbaar voor de officiële verkoop.

Er zijn dit jaar voor de tweede keer tickets ongeldig gemaakt: het gaat nu om 89 tickets. Deze gaan samen met enkele honderden kaarten die we hebben achtergehouden om de zwarthandel dwars te zitten opnieuw in de verkoop op vrijdag 27 juli om 11:00 via lowlands.nl. Er kunnen per transactie maximaal twee kaarten worden gekocht.

Meer over