Drum Rhythm Festival richt zich op trends in de popmuziek

Het Drum Rhythm Festival in Amsterdam wordt verplaatst naar het terrein van de Westergasfabriek. De vijfde editie van het festival vindt plaats op 17 en 18 mei en concentreert zich nog sterker dan voorheen op 'trendsettende' stromingen in de popmuziek, waaronder trip hop, jungle en hip hop....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Jungle en trip hop zijn vertegenwoordigd met dj Goldie, Moloko, Attica Blues en Nightmares on Wax. De Wu-Tang Clan uit de Verenigde Staten, The Pharcyde en rapper Speech treden op in het hip hop-programma.

Met Lee 'Scratch' Perry en The Ruff Cut Band, zanger Alpha Blondy, 'dubmaster' Adrian Sherwood en de formatie Zion Train is ook de reggae sterk in het programma vertegenwoordigd. Het Britse platenlabel Talking Loud krijgt een eigen podium met onder anderen Gilles Peterson, Galliano en jungle-dj Roni Size. Verder worden Brooklyn Funk Essentials, Ben Harper en The Aloof verwacht.

De concerten vinden plaats op vier dicht bij elkaar gelegen overdekte podia, die naar edelgassen zijn genoemd: Helium, Argon, Krypton en Neon. Naast de concerten worden after-parties en andere evenementen georganiseerd, zoals een optreden in de open lucht van de Braziliaanse drumband Olodum.

Meer over