Drie keer een uitduel verliezen, dat is geen incident meer voor AZ

AMSTERDAM - NAC - AZ: 3-0

Geen incident, zo duidde AZ-aanvaller Maarten Martens zondag de 3-0-nederlaag tegen NAC. Wie bij Heerenveen verliest, bij Utrecht en in Breda, kan niet beweren dat er sprake is van toeval, vond de Belg.


'Het gebeurt steeds dat we uit slecht spelen en terecht verliezen', vervolgde Martens na afloop van het voor AZ teleurstellende duel. 'We zijn niet in staat om genoeg rust in ons spel te brengen en het spel naar ons toe te trekken. Dan voelt de tegenstander dat er wat te halen valt.'


Het was precies waarop NAC had gerekend. AZ had donderdag in Israël nog een Europa Leaguewedstrijd gespeeld tegen Maccabi Haifa. 'Wij hoopten dat ze vermoeid zouden zijn', aldus Danny Verbeek. 'We hadden dan ook besloten erop te klappen en dat bleek succesvol.'


Het was de tweede zege op rij voor NAC, na de 5-1 vorige week bij Roda JC. Gesteund door die overwinning trok de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj vol passie ten aanval.


AZ oogde vermoeid en beperkte zich tot verdedigen. Af en toe probeerden de Alkmaarders er in de counter uit te komen. Bijna kwam daar de 0-1 uit toen Aron Jóhannsson zijn teamgenoot Viktor Elm bediende. De Zweed tikte de voorzet echter net naast. Een vrije trap vlak voor rust van Jordy Buijs ging maar net langs het doel van Esteban, waardoor het bij rust nog altijd 0-0 was.


Vijf minuten na de pauze kwam NAC op voorsprong. Danny Verbeek trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met zijn linker knap raak: 1-0.


AZ moest daarna meer initiatief tonen en deed dat ook. Hoewel de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op papier meer kwaliteit heeft kwam dit er in de wedstrijd nauwelijks uit.


Met nog een kwartier te spelen werd de marge voor de thuisploeg verdubbeld. Elson Hooi schoot hard op de paal, waarna Poepon attent was bij de rebound: 2-0. De thuisploeg speelde het duel daarna rustig uit. Hooi maakte er in blessuretijd nog 3-0 van.

Meer over