nieuwsliquidaties

Drie gewonden bij poging tot liquidatie in Amsterdam

Bij een schietpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp zijn donderdagavond drie mannen gewond geraakt. Een van hen raakte levensgevaarlijk gewond. Volgens de politie Amsterdam lijkt het om een liquidatie te gaan.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

De schietpartij vond plaats in koffiezaak Today aan de Dusartstraat, vlakbij de Ceintuurbaan. Rond 18.50 kwam een man binnen die meerdere keren op de drie mannen schoot. Volgens Het Parool was de aanslag gericht tegen de Pakistaanse Amsterdammer ‘Saqib’, een bekende in het criminele milieu. De politie wil daar niets over zeggen. Burgemeester Halsema heeft de koffiezaak voor onbepaalde tijd gesloten, omdat de schietpartij op klaarlichte dag een grote impact had op de openbare orde en het gevoel van veiligheid.

De schutter is nog altijd voortvluchtig. In de loop van donderdagnacht werd een witte bestelauto aangetroffen op de Stadionkade in Amsterdam. De politie gaat ervan uit dat deze auto gebruikt is als vluchtauto.

Donderdagavond vond ook een schietpartij plaats aan de Oetgensstraat in Amsterdam-Oost. Daarbij vielen geen gewonden. De politie arresteerde drie verdachten, die vrijdag weer werden vrijgelaten. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat beide schietpartijen met elkaar verband houden.

Vrijdagmiddag arresteerde de politie in Amsterdam een 44-jarige Serviër, die verdacht wordt van de liquidatie van Goran Tasic in maart van dit jaar, vermoedelijk vanwege een ruzie in de drugshandel.

Meer over