Drie agenten verhoord in proces gruwelmoord Pernis

ROTTERDAM (ANP) - In het proces tegen de drie verdachten van de gruwelmoord in Pernis, dat maandag van start gaat, worden drie agenten als getuige verhoord. In het rijksrechercheonderzoek naar het optreden van de politie tijdens de moord wordt een van hen verdacht van dood door schuld.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt. Vorig jaar juni werd Björn Jue door twee mannen doodgeslagen in een woning in Pernis, terwijl agenten buiten aanwezig waren. De rijksrecherche onderzoekt of de politie te lang heeft gewacht met ingrijpen. Vier agenten worden inmiddels verdacht van dood door schuld.

De rechtszaak tegen de drie verdachten van de moord wordt los van het onderzoek naar het politieoptreden behandeld. Twee advocaten van de verdachten waren het daar niet mee eens en wraakten daarom de rechtbank. De wrakingskamer wees het wrakingsverzoek echter af.

Een van de advocaten die de rechtbank wraakte, Bas van Riel, is tevreden met het feit dat de agenten als getuige worden verhoord. Op die manier kan er tijdens het proces tegen zijn cliënt Marian D. (Douma) toch iets meer bekend worden over het handelen van de politie. Volgens hem had het slachtoffer nog in leven kunnen zijn als de politie adequaat had ingegrepen. Dan was er volgens hem ,,een heel andere strafzaak'' geweest.

Meer over