Drie agenten gedood in Baton Rouge en VK wil nieuwe migranten weren

Goedemorgen. Brexit-minister David Davis wil nieuwe EU-migranten weren uit het Verenigd Koninkrijk en Unicef waarschuwt voor de gevaren van aids voor kinderen op de dag dat er een internationale aids-conferentie plaatsvindt in Zuid-Afrika. Ook in dit ochtendoverzicht: hoe de Dump Trump-beweging aan kracht verloor en wie zaten er achter de putsch in Turkije?

Redactie
De politie bewaakt de ingang van het medische centrum waar de neergeschoten agenten naartoe zijn gebracht Beeld ap
De politie bewaakt de ingang van het medische centrum waar de neergeschoten agenten naartoe zijn gebrachtBeeld ap

Terwijl u sliep

Drie agenten gedood bij schietpartij in Baton Rouge

Bij een schietpartij in Baton Rouge, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana, zijn zondag drie politiemannen gedood en drie gewond geraakt, van wie één nog in levensgevaar is. De schutter is gedood.

Unicef: aids blijft groot gevaar voor kinderen

Unicef waarschuwt dat aids een groot gevaar blijft voor kinderen en jongeren. Ondankt grote vooruitgang in het bestrijden van aids is er meer inzet nodig voor de bescherming tegen aids. De kinderrechtenorganisatie zegt dat aan de vooravond van een aidsconferentie in Durban.

Brexit-minister wil nieuwe EU-migranten weren

Europese migranten die zich nog snel vóór de Brexit in het Verenigd Koninkrijk willen vestigen, moeten er rekening mee houden dat ze niet kunnen blijven. Dat heeft Brexit-minister David Davis beweerd in de Mail on Sunday.

Sparen bij 'zwarte' bank als verzet tegen politiegeweld in VS

Duizenden Afro-Amerikanen hebben de afgelopen dagen gehoor gegeven aan een oproep tot een bijzondere vorm van geweldloos verzet tegen het politiegeweld in de VS: open een spaarrekening bij een 'zwarte' bank.

Brexit-minister David Davis Beeld afp
Brexit-minister David DavisBeeld afp

Sportzomer Live

Zweedse golfer Stenson wint Brits Open en breekt record

Na het Duel in de Zon van 1977 tussen Jack Nicklaus en Tom Watson is er opnieuw een historisch duel uitgevochten op het Britse Open. Dit keer zal het worden herinnerd als het Duel in de Wind. Na twee dagen van wonderschoon golf tussen de Zweed Hendrik Stenson en de Amerikaan Phil Mickelson trok uiteindelijk de eerste aan het langste eind.

Sportzomer Live - Tour trekt naar het Zwitserse Bern

Vanmiddag koerst het peloton richting het Zwitserse Bern. Op het eerste oog is de etappe misschien één voor de sprinters, maar in de laatste kilometers ligt een venijnig kasseienklimmetje. Alles behalve saai dus. Ook voetbalt het Nederlands elftal weer eens, op het EK in Duitsland. Oranje Onder 19 welteverstaan, tegen Frankrijk, om een plek in de halve finale.

Henrik Stenson Beeld afp
Henrik StensonBeeld afp

Vandaag in het nieuws

De Republikeinen zullen Donald Trump officieel aanwijzen als presidentskandidaat tijdens de Nationale Conventie in Cleveland terwijl zijn rivaal Hillary Clinton spreekt op de nationale conventie van burgerrechtenbeweging NAACP. Verder is het Nelson Mandela-dag en vindt er een internationale aidsconferentie plaats in Zuid-Afrika.

Renners in de Tour de France beginnen vandaag aan de zestiende etappe in Moirans-en-Montagne.

Aanraders van de redactie

Stuntelende kolonels geven Erdogan munitie (+)
Op straat, van oppositiepartijen en buitenlandse leiders kreeg de Turkse president steun tegen de muiters. Eerder was er juist zo veel kritiek op zijn autoritaire strapatsen. Wie zaten er achter de couppoging? Vier scenario's.

Elma Drayer: Klein lichtpuntje: nauwelijks bijval voor de terreurdaad (+)
Het bleef het hele weekend voor menigeen een bron van getob. Wat waren nu precies de beweegredenen van het personage dat donderdagavond op de boulevard van Nice dood en verderf had gezaaid? Dat welbewust en na zorgvuldige voorbereiding met een gigantische vrachtwagen 84 moorden pleegde en ruim driehonderd mensen verwondde? Lees hier de column.

Plusteken bij een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Hoe de Dump Trump-beweging aan kracht verloor (+)
De Republikeinen hebben ontdekt dat er met Donald Trump best te werken valt. Bij gebrek aan een alternatief wordt hij in Cleveland gekroond tot presidents-kandidaat. Toch doet Trump de meeste concessies.

Een jihadist of gewoon een gek? (+)
Was Mohamed Louhaiej Bouhlel een gek van God of gewoon een gek? Een jihadist of Karst T. met een vrachtwagen? Een profiel.

null Beeld afp
Beeld afp

Een berekenende vechter op eenzame hoogte (+)
Kickbokser Rico Verhoeven is groot en toch snel, sterk maar niet stom. Hoe bereidt hij zich voor op het duel, ooit, met Badr Hari? De Volkskrant liep een dag mee en incasseerde ook een trap.

Erdogan blijft na coup het kleinere kwaad (+)
Wie wil weten hoe een tegen de oude elite opgehitste nationalistische, populistische massademocratie eruit ziet, moet in het huidige Turkije zijn.

Rico Verhoeven (rechts) traint. 'Voor mij is het lastig een middengewicht bij te houden. Maar als het mij toch redelijk lukt, betekent het dat ik een heel snelle zwaargewicht ben.' Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Rico Verhoeven (rechts) traint. 'Voor mij is het lastig een middengewicht bij te houden. Maar als het mij toch redelijk lukt, betekent het dat ik een heel snelle zwaargewicht ben.'Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Meer over